Turn around and come back

Nu händer det! Changmin och Yunho pratar änligen om sitt splittrade pojkband. Jag är stressad när jag läser den första översättningen av en intervju där de berättar hur de känner. Jag borde inte läsa de två olika översättningarna som finns och jag borde inte analyser och tänka runt vad de betyder. Jag borde göra tusen andra saker. Men jag lusläser kommentarerna på livejournal för att förstå. DET ÄR SÅ VIKTIGT FÖR MIG! Hade jag vetat det när jag var 19 år, att jag skulle tycka att ett sydkoreanskt pojkband var så viktigt att jag sumpade andra saker för att försöka förstå vad de sagt i en intervju skulle jag oroa mig över mig själv och min hälsa. Men nu är det den jag har blivit (och jag misstänker att jag inte är galnare än människor överlag).

Enligt allkopop har Yunho sagt, om JYJ:TVXQ is a team that was created by SM. Whatever their motive was for withdrawing from the group, we waited for them solve their problems with the company and come back to us.” Han har pratat om att han varit deprimerad och orolig för att TVXQ skulle falla i glömska. Han bekräftar, det JYJ redan sagt, att de inte har kontakt längre: ”It’s true that we’re becoming more distant with those friends. We needed to solve this inner grudge but we hadn’t been in contact for such a long time, and as a leader of a group for 8 years, it hurt a lot.”

Yunho säger saker som jag tänkt att han tänker. Jag tror att Yunho har varit arg och sårad. Jag har oroat mig över att hans image blivit ännu mer aggressivt maskulin. Jag ogillar starkt bilden av en Yunho som håller allting inom sig och beter sig revanschlystet. Att han säger alla de där sakerna rakt ut är skönt, det är sorgligt att höra, men någonting känns lite lättare av att han äntligen får prata. Changmin däremot säger också saker, saker jag inte tänkt att han tänker.

Översättningen av den viktigaste debatteras på olika sidor. Den som förkommer mest är den här: “We thought we needed to protect TVXQ’s name. When a swarm of geese prepare to migrate, they never forget to make the correct formation. I don’t think it’s right when a few of the geese who chose to broke away still considered themselves as part of the flock.” Jag har romantiserat Changmin, tyckt synd om honom och hittat på känslor som inte är hans egna. Jag har tänkt att det är Yunho som är mest aggressiv. Det har gått rykten om att Changmin fortfarande har kontakt med Junsu, jag har nästan trott på det. Jag gillar Changmin, jag gillar honom starkt. Jag gör det fortfarande, men jag är ledsen och besviken. Någon skriver: ”Thank you Minne for being honest. It hurts but i will deal with it.” Ja, jag tror han är ärlig och jag ska hantera det. För taktiskt är det inte att säga att de som lämnat SM inte längre är en del av DBSK. (De fem medlemmarnas kärlek till varandra är grundbulten i mångas idé om DBSK.) Changmins känslomässiga utfall kommer nog leda till att flera bojkottar hans och Yunhos skiva. Det är sjukt jobbigt men samtidigt måste ju Changmin liksom JYJ får förklara hur han känner.

Jag avslutar kvällen med att läsa, på osäker källa, att Yunho i en annan intervju svarat på frågan vad han skulle göra om han mötte JYJ om tio år: ”I have to scold them a little first. Although I will punch them once, I think I’ll definitely hug them. I might say, ‘turn around and come back’.” Det är klart, Yunho. Min kväll är lite räddad.

DBSK turn around and come back! /j

Annons
Detta inlägg publicerades i Comeback, Oro och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Turn around and come back

 1. Ellen skriver:

  Åh, så tråkigt att de har splittrata! Skulle ni kunna förklara varför de har delat sig, vad är konflikterna?
  Det är inte så att jag inte läser nyheterna men jag har aldrig begripit vrf de har delats 😦

  Förresten kul att det är fler svenskar som är k-pop älskare!

  • dancingonourown skriver:

   Hej Ellen, kul att du hittat vår blogg!

   Ja, om man läser om DBSKs splittring på typ allkpop är det lätt att bli förvirrad. Det har i över ett års tid varit tusen turer hit och dit och mängder av drama.

   Om man ska ta det kortfattat har tre medlemmar Jaejoong, Yoochun och Junsu stämt SM det koreanska bolaget som skapade DBSK. De menar att de haft orättvisa kontrakt. De har bildat trion JYJ. För att SM har en väldig makt inom sydkoreansk nöjesindustri och för att rättegången inte är färdig än är det nästan omöjligt för dem att uppträda på tv-program i Sydkorea. Deras låtar spelas inte på radio och många inom nöjesindustrin är förbannande på dem för att de har uppmärksammat problem som gäller stora delar av den sydkoreanska idolfabriken.

   De andra två medlemmarna Yunho och Changmin har valt att stanna hos SM. De menar att SM har skapat dem och att de inte vore någonting utan SM. De har väntat på att de andra tre ska lösa de problem de har med SM och komma tillbaka. Nu har SM börjat marknadsföra bara Yunho och Changmin under namnet DBSK. Ett kontroversiellt beslut då många fans anser att DBSK är ett band med fem medlemmar, inte två.

   Konflikten har eskalerat då båda grupperna nyligen har pratat med pressen om vad som hänt. I intervjuerna har det framkommit att de inte har kontakt med varandra längre. JYJ och DBSK (som duo) släpper också material ganska samtidigt. Många fans väljer sida och bojkottar den andra sidans skiva. De finns de som tycker att de tre som lämnat är giriga och egoistiska och svikit de andra två och SM. Sedan finns det de som menar att SM är onda för att de behandlar sina artister illa och använder maffiametoder för att få det som de vill. De menar ofta att Yunho och Changmin också borde lämna SM, eller till och med att de svikit de andra tre genom att inte vara med och stämma SM.

   Hoppas att du förstår lite mer huvuddragen i konflikten. Min förklaring blev lite längre än vad jag hade tänkt mig. Heheeee… /j

   • dancingonourown skriver:

    P.s En ytterligare förvirrande sak är ju att DBSK också kallas TVXQ och Tohoshinki. Jag föredrar DBSK för att det är den koreanska versionen av namnet men många internationella fans använder TVXQ. (Jag såg nu när jag läste igenom mitt inlägg att jag blandat DBSK och TVXQ.) d.s

 2. Ellen skriver:

  Hej,
  Tack så mycket för svaret! Nu äntligen förstår, jag själv tycker om båda grupperna lika mycket, fast Junsu är lätt min favorit! hihi

  ”Man kan alltid drömma om att de ska bli en grupp igen.”

  Jag använder oxå DBSK, för mig är det det rätta. 🙂

  Tack

  • dancingonourown skriver:

   Hehehe. Jag gillar också alla och försöker att inte välja sida. Jag är dock oroad över hur SM behandlar sina artister och de som lämnat dem JYJ. Lösningen på problemet tror jag inte är att bojkotta Changmin och Yunho. Jag vill se dem på en scen och gillar deras nya video även om mina känslor är dubbla inför SM.

   Och min favorit är Jaejoong. Eh. Det märks ganska tydligt om man följer den här bloggen. (Även om jag på senaste tiden försökt undvika att nämna honom i varje inlägg.) /j

Kommentarer är stängda.