GD&TOP&Diplo

Jag har skrivit om det förut. Av någon anledning blir det jättekonstigt när olika faser av mitt liv kolliderar med den nuvarande, den k-popbaserade. När det uppdagades att T.O.P lyssnade på Sparklehorse gapade jag. När det spelades CocoRosie bakom OnHo slog det nästan slint i huvudet på mig. Jag liksom tvingas möta det faktum att det fanns en indieElin innan k-popElin.

Fram till för cirka två år sedan bodde jag i Malmö. Under en period klubbade jag och Johanna (och fler av våra kompisar) extremt mycket. Under den perioden var Baile Funk och mashups ungefär det ballaste existerande. Blandade man de två elementen blev man ballast av ballast. Diplo mashade Baile Funk, Smiths och You can call me Al och Malmös dansgolv blev som galna. Nu är Diplo inblandad i GD&TOPs Knock out och det känns jättekonstigt. Inte konstigt för att Diplo har hittat till k-pop, på många sätt kändes det bara som en tidsfråga innan hypade dj:s skulle utnyttja scenen i högre grad. Det är bara konstigt att jag tvingas möta 23-åriga MalmöElin igen mitt i mitt k-popfantasiland.

Allkpop skrev om det och citerade Diplo med: On January 5th, he linked to the “Knock Out” music video and wrote, “Half a million views in 1 day? I’m gonna move to Korea and produce more music like this.” Jag vet Diplo, alla vill vi till Sydkorea.

För någon dag sedan skrev jag om Knock out och den förutspådda battlen mellan GD&TOP och Yunho&Changmin (en battle som egentligen JYJ också borde räknas in i men det blir genast så mycket mer ledsamt). Jag skrev då att Y&C ledde. Just nu står det dock 1-1. Låten Knock out har växt (och jag känner mig lite töntig eftersom jag helst inte skulle vilja att Diplo var inblandad i den, det blir för mycket ”hippa människor i Malmö” över det som i sig inte är något fel men är en fas som jag känner att jag lämnat). Videon till Knock out har däremot inte växt. Den är fortfarande stundtals katastrofal.

Med Yunho&Changmin är det tvärtom. Videon har växt medan låten på egen hand inte riktigt står sig för mig, jag är inte så förtjust i hårdrocksriff. Men mycket handlar det säkert också om att jag försöker skydda mitt hjärta från hela SM-krigshärvan också. *Cries*/e

(Obs: titta på bilden igen. Det är bland det snyggaste jag sett.)

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.