Serbiskt SHINee-plagiat?

Jag har skrivit om det förut, plagiatanklagelser där k-popartisters låtar misstänks plagiera västerländska produktioner är inte speciellt ovanligt. Såväl Lee Hyori som Co-Ed och G-Dragon har anklagats för det. Ibland stannar anklagelserna vid endast misstankar och andra gånger går det längre. Några av Lee Hyoris låtar blev (om jag kommer ihåg rätt) dömda medan G-Dragons resulterade i ett samarbete med Flo Rida.

Den här gången gäller det SHINee som för andra gången råkat ut för plagierings-misstankar men åt andra hållet. Sist gällde det en grupp från Kambodja som anklagades för att ha snott delar från SHINees megahit Ring Ding Dong. Den här gången gäller det den serbiska sångerskan Jelena Karleusa och SHINees Lucifer. Jelena har varit i ropet förut men då i andra änden; det menades att Karas Lupin var ett plagiat av Jelenas Insomina.

Lucifer-plagiatet uppmärksammades redan igår och kommentaren gick åt samma håll: ”Must admit I feel sorry for her. SME are gonna sue her ass off.” Eftersom jag allt som oftast ser på SM som pure evil kunde jag inte annat än att tro detsamma. Och vi fick rätt, enligt allkpop är uttalandet: “On January 6th, we confirmed with our U.S. publishers that the song is an infringement of copyright.  We will be taking joint action.” Så går det och så här låter det. Vad säger ni?

Sydkoreansk (klicka youtube-rutan):

Och serbisk:

/e

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Serbiskt SHINee-plagiat?

  1. dancingonourown skriver:

    Att den är starkt inspirerad av Lucifer går ju inte att säga särskilt mycket om. Men jag är ju av åsikten att det inte borde spelar någon roll. Lucifer är en bra låt, kul om fler får höra den. SM borde vara stolta! Men så fungerar tyvärr inte världen. Människor är giriga, rädda och håller hårt i det de inbillar sig är sitt. Särskilt SM. /j

  2. Maousama skriver:

    naaa i had no ide about this arigato !!!

  3. ayla skriver:

    Haahaha jävlar vad bra den var älskar lucifer och älskar nu också Jelena

Kommentarer är stängda.