Piggy Dolls

K-pop har en del baksidor, så är det ju. Sydkoreanska kvinnliga (och till stor del manliga också för den delen) idoler är helt sinnessjukt smala. Standard för tjejerna i idolgrupperna är typ 160-170 lång och vikt mellan 40-48 kg. Är de längre än så möjligtvis okej med en vikt uppåt 52 kanske. Allt annat är kurvigt eller mulligt och det är i k-popvärlden inte särskilt eftersträvbart. När 29-åriga Hwangbo, 165 lång, sa att hon var nöjd med sin kropp trots sina hela 52 kilo blev det liksom en stor omg-grej. Även om många säkert ljuger om sin vikt på officiella forum är idealen vansinne och jag skäms för att jag tycker att det är snyggt.

Visst, någonstans har jag ju ändå köpt konceptet med idolideal och regler, att det handlar om drömbilder och fantasier och det är också det jag gillar. Men, det kan ändå vara skönt med en kontrast ibland. Därför kan en grupp med tre tjejer som väger lite mer och som sjunger om och åtminstone lite problematiserar viktvansinnet vara rätt befriande. Låten fokuserar på att man kan vara het i alla fall, om gruppens medlemmars unika ansiktsdrag och om att vara nöjd med sig själv. Jättefint, bra och välbehövligt, om det inte vore för resten. Gruppen heter Piggy Dolls och videon inleds med att de trycker i sig pizza. Javisst.

När vår kompis Lars pratade om det här igår trodde jag inte att det var sant. Att det var ett skämt. WTF, KOM IGEN! Piggy Dolls?!?! Jag är mållös. Oftast brukar jag i fall av tveksamheter kunna förklara det i sant svenskt manér med ett: men… Här är det svårt. PIGGY DOLLS?! Är det menat som en smäll på käften på hela industrin? PIGGY DOLLS?! Hjälp mig nu./e

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Oro och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Piggy Dolls

  1. Lars skriver:

    DU MÅSTE ALLTID TRO MIG!!!/L

  2. /L skriver:

    tönt

Kommentarer är stängda.