Dödshotad noona

Att vara kär i någon som är kär i någon annan är ofta hemskt. Särskilt om det är första gången man är kär. Min första kärlek var Taylor Hanson, att jag var långt ifrån ensam om att vara kär i honom och aldrig träffade honom irl gjorde inte mina känslor mindre verkliga eller mindre svåra att komma över.

Selena Gomez har dödshotats för att hon har fångats på bild när hon ser ut att kyssa Justin Bieber. Enligt Aftonbladet är de två ett par (men så vitt jag vet förnekar de själva att de är mer än vänner). Justin Bieber är 16 år, för väldigt många människor är han den första stora kärleken. Att Selena Gomez twitter bombarderas av elaka meddelanden och hot är inte konstigt. Jag förstår dem, de som är kära i Justin, deras värld har rasat samman.

I k-popvärlden skaffar inte artister flick/pojkvänner (eller de smyger med dem) av just den anledningen. Där är fansens kärlek viktig, en tonårsförälskelse tas på allvar (antagligen för att den ger pengar till de stora bolagen, men ändå). En flickidol kan inte pussa på någon den är kär i och fångas på bild. När Jonghyuns förhållande blev offentligt var det en av de märkligast sakerna som hänt på k-popscenen. Vi har analyserat det in i all oändlighet. Varför låter SM Entertainment en av sina mest populära pojkbandsstjärnor ha flickvän? Det är fortfarande ett mysterium.

I västvärlden ser regler och prioriteringar för idoler annorlunda ut, på gott och ont. I fallet Justin Bieber önskar jag ändå att de som är kära i honom fick fortsätta att drömma utan att veta vem han tänker på när han sjunger om kärlek. Bara några år till? Fast det är en liten detalj i kärlekshistorien som jag är svag för: Selena Gomez är Justin Biebers noona. Hon är 18 år. Snuskigt gammal, tycker många fans. Underbart, säger jag.

Jag vill att de ska vara ihop, jag tycker de passar som par. Samtidigt vill jag inte att väst just nu enda riktigt briljanta flickidol ska ha flickvän. Jag vill inte att miljoner hjärtan ska brista. Kan inte Justin Bieber och Selena Gomez lära sig från Sydkoreansk nöjesindustri: Om ni är kära smyg, ljug och håll tyst om er relation. Så kan alla fans drömma om att Justin Bieber är eller kommer att bli ihop med den de vill.

Jag kan drömma om Selena/Justin. /j

Annons
Detta inlägg publicerades i Sex och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dödshotad noona

 1. Vansterwiki skriver:

  Pedofil betyder kärlek till prepubertala barn. Pojkar kommer i puberteten runt 14. Justin är gammal nog att köra bil, ställas inför rätta och kan ta vissa egna ekonomiska beslut. Han är vuxen nog. Varför ska det vara så svårt?

  • dancingonourown skriver:

   Jag förstår inte riktigt din poäng?

   (Klart att Justin är gammal nog att göra vad han vill. Vad jag menar är att när man får sitt hjärta krossat som många fans upplever att de har fått är det vanligt att man reagerar mindre sympatiskt. Många gör dumma saker (som att skriva elaka saker till sin rival) även äldre. Men det verkar inte riktigt som om samhället tar dem som är kära i Justin på allvar utan snarare väljer att skratta åt deras känslor.) /j

Kommentarer är stängda.