Why is it always ladies first for Korean guys?

Changmin och Yunho svarar på en fråga om genus i en japansk tidning. Och de svarar nästan som jag vill att de ska svara, lite mer radikalt och kritiskt skulle vara fint. Typ en slutsats om att könsstereotyper är problematiskt, dåligt och får förödande konsekvenser. Det skulle fått mig lika lycklig som när Changmin sa att Brokeback Mountain var en av hans favoritfilmer. Men vi pratar sydkoreanska unga män här. Den snabba enkla genusanalysen de gör är ändå imponerande om jag betänker allting sorgligt jag läst om genus i Sydkorea.

Frågan är: Why is it always ladies first for Korean guys? Yunho: It’s probably because in Korea, boys are told by their parents from when they’re young men must protect women. Also in dramas these kind of men are very common, so that probably also influences guys in Korea. Changmin: For me, it’s because that’s how my dad always taught me. From young he would tell me to be tender towards girls, so unconsciously it became that way.

Hur kommer jag reagera när jag träffar den här typen av män i Sydkorea? Svenska män som öppnar dörrar för damer har jag nästan lärt mig att handskas med (även om det tog många år). Jag har vet när jag ska bli arg och när jag med ett stort leende ska vägra gå genom en dörren som hålls upp. Jag vet hur man kan skrattar och göra det lite till ett bestämt skämt, mer än en arg handling. Att vägra med ett leende i Sydkorea är nog ingen vidare bra idé, tror jag? /j

Annons
Detta inlägg publicerades i Comeback, Sex och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.