Ut i den svenska kylan

Jag ska fira jul nästan precis mitt i Sverige (åt båda håll). Vi åker idag. Där är det nu cirka -30 grader, massa snö och inget internet. Jag kommer vara internetlös i cirka två-tre dagar. Det är ingen tid alls men känns konstigt och ovant. Tänk om jag missar något extremt viktigt? Tänk om någon k-popidol kommer ut offentligt med en partner? Att någon uppger Oranges are not the only fruit som favoritbok? Tänk om det visar sig att GD&TOPs album, som släpps imorgon, är ett mästerverk och inte bara halvbra som jag misstänkt? Det visar sig att Junsus musikal ska visas i Stockholm? Tänk om något radikalt händer med SM Entertainment (eller som en kommentator fyndigt uttryckte sig på allkpop: SueMe Entertainment) efter Fair Trade Commission krävt att de ändrar sina idolers orättvisa (slav)kontrakt?


SM har visserligen redan svarat att det endast handlade om en trainees kontrakt som skulle ändras, att övriga redan var okej. Som vanligt går det inte att lita på. Inget med SME är någonsin glasklart och på många sätt har jag redan ställt in mig på att de i vilket fall som helst är genom-onda. Kontrakt ändrade från tretton till tio år känns inte som en stor skillnad. FTC hade dessutom en hel del fler anmärkningar (enligt allkpop då, inte allt för tillfärltligt alla gånger). Att SME skulle jobba nära rättviseorganisationer för artisterna, som de i svar påstår på anmärkningarna, känns som ett skämt. SMEs artister är överarbetade och felbehandlade PUNKT.

Men hur många gånger jag än säger det slutar jag inte älska deras artister. Därför är det kanske bara lika bra att ta en paus från det. En paus från mina misstankar om SHINees framtid och hur dåligt jag tror de mår. En paus från allt hopp som nu väcks hos Cassiopeia om ett lyckligare slut för DBSK, paus från rädslan för besvikelse. Ja, ut i den svenska kylan ett tag istället helt enkelt.

Herregud vad snabbt man får nya vanor och beroenden. Det handlar om tre dagar på sin höjd. Skärpning Elin och God Jul./e

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Oro och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.