Gifta, på låtsas

Nervösa kändisar väntar på att få reda på vilken annan kändis de ska gifta sig med. Momentet är ett av de roligaste i realityserien We Got Married, där sydkoreanska kändisar paras ihop för att leva som gifta. De äter romantiska middagar, bor ihop, håller handen, pussar (inte kysser) varandra, träffar varandras kompisar och i de mest extrema fallen varandras släkt. Konceptet för en av Sydkoreas största tittarsuccéer är tramsigt och underbart. Allting är liksom på låtsats men ändå inte. Det är brudklänningar, nervösa fnissiga samtal, rosenblad på soffor och bröllopsresor. Det handlar inte om en vecka utan ibland år av låtsatsgiftemål. Det är heller inga b-kändisar som deltar utan den snygga kändiseliten.

Det som är charmen med serien är att man inte vet hur mycket som är regisserat och vad som sker spontat mellan makarna. Hela programidén bygger på att man kan drömma om att de är kära om man vill eller anta att de bara spelar om man hellre vill det. Allt för att bejaka så många fans som möjligt.

Det blir väldigt tydligt i fallet 2PMs Nichkhun och f(x)s Victora. Om man bara tittar på serien tror man att de är kära i varandra. Eller alla fall han i henne. Det är självklart. Tänker man efter hur väl hela historien byggs upp är man inte lika säker längre.  Nichkhun är väldigt bra på fanservice överlag. Det kan vara så att We Got Married försöker få oss att tro att de är kära. De kanske är utvalda för att spela ”det perfekta paret”. När Nichkhun får frågan om de är ett par privat under en presskonferens i det senaste avsnittet fnissar han nervöst och stammar länge. Sedan säger han att de har lyckats hålla sig från att träffas privat än så länge. Mycket smart svar. De är båda idoler och ingen av dem är antagligen tillåtna att ha officiell pojk/flickvän. Situationen måste vara väldigt märklig både om de är kära och om de inte är det. De får bara gifta sig på låtsats i tv.

Här kan ni se och fundera själva över vad ni tror (Obs varning för stereotypa könsroller). Jag lutar åt att de är kära. SÅ bra kan de inte spela, de är liksom framförallt sångare inte skådespelare. Vissa saker som de säger är märkbart regisserat och andra saker verkar komma väldigt spontant. Typ alla heta blickar och spänningar mellan dem. Särskilt i de tre sist sända avsnitten där de hälsar på hans släkt i Thailand. Gulligull.

/j

Annons
Detta inlägg publicerades i Tv-serier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Gifta, på låtsas

  1. Shikshin skriver:

    Det senaste Khuntoria-avsnittet jag såg var 19, då de var på stranden. Och herregud, de verkar mer o mer förälskade ju mer tid de tillbringar med varandra! Av alla paren just nu tycker jag att Khuntoria är den mest verkliga. Adam-paret känns väldigt ”syster-broderligt” och Yongseo känns fortfarande lite awkward. hehe

    • dancingonourown skriver:

      Ja! I strandavsnittet tänkte jag flera gånger; nu kommer de att hångla och sedan kom jag på att de kan de ju inte göra. De är ju idoler som ska låtsas vara gifta de kan på sin höjd pussas framför kameran. Hö. /j

Kommentarer är stängda.