Koreansk middag

Kimchin som vi lagade för ett par veckor sedan blev mycket god. Den första burken åt jag upp på två dagar själv. Den andra lyckades jag hålla mig från att från att öppna. Därför kunde jag igår också bjuda min familj på koreansk middag med mycket välmogen kimchi på svenskt juldekorerat bord.

Min lärare i koreanska berättade för några veckor sedan att det helst skulle vara sju smårätter plus ris och soppa. Riktigt så många fick jag inte till (om inte dipp-såsen till plättarna räknas? I så fall var det exakt sju, det är både mungbönsplättar och kimchiplättar på fatet.) Försökte inte ens få till soppa eftersom öl kändes godare. Men nästan full succé!

Jag gick för säkerhets skull igenom lite regler. Som att man inte får plocka upp risskålen mot munnen (mycket ohyfsat i Sydkorea). Dryckesreglerna (som att man inte får ta mer alkoholdryck innan den äldste gjort det, att man ska vända sig bort när man dricker etc) valde jag att skippa. Någon måtta får det vara./e

Annons
Detta inlägg publicerades i Mat och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Koreansk middag

  1. PoeticGoofy skriver:

    Oh, ser nam nam ut 😀 Blir sugen på att själv göra en koreansk middag åt min familj nu 🙂

    Ja, det finns många annorlunda bordsetikettregler. Vet att i Kina får man absolut inte sticka ned pinnarna i risskålen och lämna dem där för det betydde att risskålen var till för de döda.. o.O

Kommentarer är stängda.