Från botten av mitt hjärta, tack JYJ

Världens största fanclub Cassiopeia bråkar så mycket att ordet fanwar för en gång skull inte känns överdrivet. Tre starka åsikter finns det om hur vi ska gå vidare efter DBSKs splittring: En del bryr sig bara om JYJ, andra bryr sig bara om Changmin/Yunho och de som inte valt sida försöker medla mellan de två grupperna för att stöjda hela det delade pojkbandet.

I samband med Changmin/Yunhos duodebut under det namn som många av JYJs fans avskyr att de använder, DBSK eller TVXQ, har JYJ själva uttalat sig om saken. Enligt den information jag har hittat har de låtit sig intervjuas av tre stora tidningar. Den ena intervjun finns översatt på sharingyoochun. Där pratar de om ämnen de tidigare undvikit. Under hela intervjun finns det en subtil anklagan mot deras före detta bolag SM som de stämt för slavkontrakt. De har svårt att uppträda i Sydkorea innan rättegången är över. Allting är väldigt svårt och komplext just nu men de ångrar inte sitt beslut. De bekräftar att de inte har kontakt med Changmin eller Yunho längre. Jaejoong säger att han inte längre kommer fram när han försöker ringa. (En del fans menar att han ljuger för Changmin/Yunhos skull. De har kontakt men om SM skulle få veta det skulle de gå i taket. Jag tror SM har obehaglig koll på sina artister. SMs artister kan inte svara när Jaejoong ringer även om de vill.)

Den anklagande tonen gäller dock inte de två som stannat hos SM. De delar av intervjuerna allkpop valt att skriva om är de postitiva. Yoochun säger ”all five are TVXQ members. Right now it’s not about who gets to use the TVXQ name that’s important”. Junsu fortsätter “It’s complicated and disappointing for us too, but I believe that we’re both about the same. Even though there is an inevitable wall between us, we both still need to continue on with activities without shame”. När tidningen frågar hur de ser på en återförening menar JYJ att “If it is a problem we can solve ourselves, then we would solve it right now. We’re always open for the possibility”.

Jag hoppas verkligen att intervjuerna får de JYJ fans som hatar Changmin/Yunho att lugna ner sina hårda ord. Och de Changmin/Yunho fans som hatar JYJ att lugna ner sina elaka påhopp. Blandningen av det sorgliga i svaren och deras uttalande stöd för Yunho och Changmin inför deras comeback gör att jag tror att de talar sanning. Frågan om de saknar de andra två blir äntligen besvarad med ett stort, JA. Och det är så fruktansvärt skönt. JYJ ogillar inte Changmin/Yunho. Junsu säger, “of course we’re supporting them. We hope that they perform in a manner that is fitting to the name TVXQ.” DET BÄSTA SVARET. Jag kunde inte ha sagt det bättre själv. Från botten av mitt hjärta, tack JYJ. Äntligen. /j

Annons
Detta inlägg publicerades i Comeback, Oro och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.