G-D&TOP High High

Tisdag den 14:e: Jag ägnar kvällen till att titta på snuttar från High High, G-Dragon och TOPs första video från kommande solo/samarbetsprojekt. Klippen som ligger ute är från dagens World Premier, en live-sändning på Youtube där de presenterade uppkommande album och videor. Sändningen var ett tydligt tecken på att YG vet att de internationella fansen är många. På det här sättet kunde alla som ville se premiären live.

Jag har uttryckt min oro kring det förut, Playboy Bunnies och grabbighet är inte riktigt min grej. Videorna som ligger ute har fruktansvärt dålig kvalité och det är därför svårt att avgöra hur det  kommer se ut i slutändan. Låten låter okej men inte TOP(p) (höh). I videon ser jag just nu: överposande, grabbvevande med händerna i luften, pimp-champagne-skålningar, (exotism)frosseri i sexiga västerländska tjejer och den där jädra Playboy Bunny-symbolen de valt att ha som symbol för hela samarbetet. Jag väljer att vänta på med bedömning tills jag sett videon i högre kvalité. Jag gillar G-Dragon och T.O.P. Exotism sysslar jag med varje dag. Jag håller också på och vältra mig i vad som är snyggt, sexigt etc. Jag får inte döma för snabbt och jag vill tycka att det är bra låt och endast en rolig partyvideo med vackra människor. Jag väntar.


Onsdag den 15:e: Videon släpps och det är inte så farligt som jag väntat mig. Inga tjejer som dansar omkring i bunny-suits, bara snygga klubbtjejer i gå-ut-och-dansa-kläder (och några i crazy flygvärdinnekläder). Videon anspelar på att flyga (high high up in the sky. hm ehm) med nämnda flygvärdinnor, pass och biljetter. Om jag förstått det rätt var biljetterna också inbjudan till festen (övertydligt ja, men jag gillar övertydlighet). Det känns inte som exotismfrosseri längre utan som om de velat skapa en internationell känsla med mycket människor från hela världen som är på klubb. Ja, en klubbkväll med innefolk i Seoul, en kul partyvideo helt enkel.

Jag vet inte. Kanske kommer jag ändra mig efter fler tittar men just nu känner jag att jag oroat mig lite i onödan. Visst, det är en hel del grabbighet; vevande med armar i luften, grabbsoffan, cool-gapningar och tjejer som flirtar in sig hos G-TOP med sensuella rörelser (och inte så mycket åt andra hållet, ja ni vet könsstereotypiskt parningsspel). Scenen från vad som ska se ut som en loge innan deras spelning fylld med snygga brudar är väl så där. Men så här ser ju videor ut i allmänhet. Därför är det kanske lite tråkigt men inte så där: OMG, vad gör de! som jag misstänkte att det skulle bli. Rätt bra låt men inte fantastisk. Video med människor som har roligt, dricker och dansar. T.O.P är smärtsamt snygg trots aningen crazy hår. (G-Dragon är också snygg men inte lika.) Lite befriande också att de väljer att göra en video om får dem att framstå som vanliga människor (om än överballa-coolaste-på-stället sådana). Ja lite så. Resten av albumets teasers har jag inte lyssnat på tillräckligt många gånger och kan inte riktigt uttala mig om ännu.

Jaha. Blev lite av ett anti-klimax det här.

Men symbolen alltså. Den är på väggar på pass, på skivomslag, halsband och så vidare och så vidare och den är fortfarande ful och oförståelig./e

Annons
Detta inlägg publicerades i Comeback, Oro och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till G-D&TOP High High

  1. dancingonourown skriver:

    Håller med. Det är liksom okej men inte underbart. Lite för typiskt men inte snuskigt sexistiskt. De måste ha valt bort playboytjejerna. Man kan ju tänka att G-TOP vägrade ha dem med om man vill få dem att framstå som ”fina”. HÖ. Jag tycker dock att skivan i övrigt verkar bättre än den här låten (snuttar på repeat igår kväll). Den är liksom lite av en dussinlåt. (OBS kanske ångrar mig efter många genomlyssningar och subs)/j

  2. Pingback: Playboy Bunnies och grabbvev till trots | Dancing On Our Own

Kommentarer är stängda.