YunJae i hångeltrappen

Högkvarteret i tisdags. Som jag skrev tidigare velade jag mycket runt om jag skulle ha någon text eller inte till bilderna (som är fler än som syns i bild, besatthet är min grej.) Det blev en och den blev så här:

”Jaejoong och Yunho var medlemmar av samma pojkband och ett av Asiens populäraste fanfictionpar. I noveller, romaner och dikter älskade de varandra.

Sommaren 2009 stämde tre av bandets fem medlemmar sitt bolag för slavkontrakt, Jaejoong var en av dem. Yunho valde att stanna. Den slutliga domen i målet har inte fallit än. Men Jaejoong har för länge sedan flyttat ut från den lägenhet bandet delade. Yunho bor kvar och jobbar vidare under samma kontrakt. Det sägs att de slutat prata med varandra.

De här teckningarna utgår från fanfiction av engelsktalande fans, om de två, skriven både före och efter stämningen. När jag startade projektet hade jag ingen aning om den splittring som skulle bli en del av det. Jag hade heller ingen aning om hur projektet skulle påverka mig.

Jag tror att Jaejoong och Yunho fortfarande älskar varandra och jag är inte ensam. I fanfictionvärlden träffas de i smyg eller gråter av saknad för att de förlorat sin älskare. När det gäller trovärdigheten i deras känslor för varandra har det aldrig spelat någon roll att de sagt sig vara heterosexuella så varför skulle en splittring göra det? När deras blickar möts, när Jaejoongs skriver ballader om kärlek och när Yunho ser ut som om han ska gå sönder av saknad vet jag att vi inte inbillat oss. Vår kärlek är sann.”

I söndags var jag på ett annat vernissage. Min mamma hade öppethus i sitt konstkollektiv och där i köket hängde skylten som jag satte upp i somras kvar. Det kändes bra.

/j

Annons
Detta inlägg publicerades i Fanmade och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till YunJae i hångeltrappen

 1. PoeticGoofy skriver:

  ”besatthet är min grej.” fick mig att fnissa till. Onekligen många teckningar ^^

  Detta är ju helt fantastiskt! JaeHo Stairs to Heaven 😀 Bra jobbat 😀

  Fans har börjat skrika Yunho under JYJs konserter nuförtiden, och varje gång JJ hör det så sitter han och rodnar lite och fnissar. eller om jag bara inbillar mig det, att han rodnar dvs. Fnissar gör han iaf 🙂

  • dancingonourown skriver:

   He, he, he…Besatthet är min grej! Jag vet, det är tydligt att Jaejoong allafall inte hatar YunJae, isåfall skulle han se mer besvärad ut. Jag tycker också att han ser gladgenerad ut. Han gick ju även runt med en kasse med YunJae på som han fått av fans. /j

 2. dancingonourown skriver:

  Ja, verkligen fantastiskt. Så himla fint. /e

 3. Hanna skriver:

  Vad fina bilder, ledsen att jag missade dem live!

 4. Lars skriver:

  Det var det vackraste trapphus jag någonsin besökt.

 5. Lisa skriver:

  Åååh, det var så himla fint! Jag kände mig själv besatt när jag gick upp i hångeltrappan. Vi är superglada att du ville ställa ut!

 6. dancingonourown skriver:

  Tusen tack Lars och Lisa, för att ni fixade så att YunJae fick lite uppmärksamhet i Sverige. ❤ ❤ ❤

  Ses i helgen. /j

 7. Lars skriver:

  Varsågod!
  Det hade inte varit möjligt utan dig.

 8. Pingback: This is the return of the kings | Dancing On Our Own

 9. Fan4Ever skriver:

  Vet någon namnet på fanficen som nämns i inlägget? Skulle gärna vilja läsa den. Tack!

Kommentarer är stängda.