Fula och snygga människor

Jag är svag för mycket som har med julen att göra; min samlade familj, julklappsrim, julgran, stark glögg, snö och artister som släpper julsånger. Få saker gör mig så pinsamt glad som Destiny’s Childs 8 Days Of Christmas eller NSYNCs Merry Christmas, Happy Holiday (minus musikvideon, den är faktiskt vidrig). Nu har JYP Nation släppt en julsång som heter This Christmas. Och det är granar, mys, julklappar och gulligull men jag blir inte så där bubbligt lycklig eller fluffigt nöjd. Det kan bero på att låten är lite tråkig. Det kan också bero på att jag har väldigt svårt för herr JYP själv. Här är han med, sjunger känslomässigt och hänger runt med ungdomarna i julgulligullet.

JYP har inte gjort något fel så vitt jag vet men så fort jag ser hans ansikte tänker jag att han är gubbsnuskig, elak och allmänt obehaglig. Det är verkligen orättvist, bara för att han inte är unga och snygg som alla andra i videon. Jag är dessutom själv tantsnuskig och ganska elak ibland. Så? Jag tror mitt obehag började med någon fanfic jag läste för länge sedan där JYP tvingade sig på sina oskyldiga artister. Men min känsla för att han var slajmig kan också ha börjat innan när jag såg någon av hans musikvideor som egentligen inte är slajmigare än många andras musikvideor men som på grund av hans utseende lämnat mig med ett obehag. För att intrycket från en fanfic skulle bestå och forma hela min uppfattning om en person är konstigt (jag menar hur många läskiga fanfic har jag inte läst om andra artister utan att tror att de är onda på riktigt).

Jag misstänker att min uppfattingen om herr JYP bara handlar om att han är mindre snygg men beter sig som om han vore snygg. Jag har spenderat så mycket tid framför min dator med sydkoreanska pojkband och tjejband att jag har fått svårt för människor som uppträder flirtigt eller sjunger och inte är brutalt snygga. Den enda gången jag flinar lyckligt under This Christmas är liksom på slutet när 2PMs snyggaste medlem Nichkhun med ett smått ironiskt och flirtigt leende tittar in i kameran och säger att det ska bli annorlunda den här julen. ”No more lonely Christmas.” Jag hoppas att han tänker på, lika snygga, Minho. Eh ah.

Jag kanske måste ut lite i den där världen folk kallar för den verkliga. Typ gå en sväng på stan, titta lite på svensk tv eller se mig själv i spegeln. Vem tror jag att jag är liksom?

Och hur slajmigt är inte Nichkhuns beteende på slutet egentligen. Om det hade varit JYP hade jag liksom dött av obehag istället för att titta på repeat. /j

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Fula och snygga människor

 1. PoeticGoofy skriver:

  Oh, it’s this time of the year again haha.

  Känns som JYP anstränger sitt yttersta för att få lite family känsla över JYP, precis som SMs gulliplutt julvideos och YG Familys sammanhållning. Men jag vet inte om han lyckas särskilt bra… känns lite dåligt producerad MV samt tråkig låt. Det är ju lite roligt ändå att han själv är där, pappa björn liksom som har roligt med ungarna. Det ser man ju aldrig i andra agencys. Men känns som jag har dålig koll på JYP… vem är den skelande killen t.ex.? o.O

  Fast ah, fattar hur du menar. Det är några gånger jag har gjort face palm när jag sett JYPs videos där han dansar i bar överkropp och försöker se het ut. Jag tror het-tåget har gått förbi för ca 20 år sen för honom ^^ En video som ngn dessutom tvingade 2PM att titta på medan de filmades… de tittade generat på den och för att vara snälla sade de saker som ”det var coolt… typ” i kameran efteråt. Vad ska man säga efter att se sin ”lärare” dansa runt i naken överkropp när han är typ 40 liksom?

 2. PoeticGoofy skriver:

  Bl.a. denna: http://www.youtube.com/watch?v=um6lpRb3_uI

  Men denna är ju bara pinsam: http://www.youtube.com/watch?v=nxsTeQFdMFM
  Är ju dessutom 2PMs låt, är som att han använder deras fame för att få blotta sig lite xD

  Hittade inte videon där 2PM kollade på en av hans videos…

  • dancingonourown skriver:

   Alltså, jag har då lite svårare för sånt här med jul och julhitar (förutom Destinys Child, den jullåten är lätt en av mina guilty pleasure-låtar och jag har svårt att dissa något som involverar Beyoné). Så YG Christmas nej. Alltså, rapdelarna? Taecs delar, waee?

   Och JYP. För mig sitter bilden av det där liveframträdandet kvar, det när han åmar sig med unga tjejer till MC Hammer. Huh. OCH: varför tar han av sig tröjan? Varför tar någon av sig tröjan? Varför vill man ha bar överkropp till jeans? Det går över mitt förstånd. Gud, den andra videon du länkade till, med 2PM-låten. Jag kröp ihop till en boll av skam i soffhörnet. Aaaaa, kan ingen säga åt honom att ta på sig tröjan?/ e

  • dancingonourown skriver:

   UHA BLÄ ha hahaha…mitt obehag inför herr JYP blev inte bättre av de där klippen (som jag fram tills nu missat). Det första är faktiskt riktigt äckligt. Uhhhhh….ursäkta.

   Och jag satt också och undrade över den skelande killen och tänkte att han var någon äldre soloartist jag missat för att jag inte varit besatt av k-pop tillräckligt länge. Men jag vet inte. Vem är han? Elin? Någon? /j

 3. PoeticGoofy skriver:

  Ahaa… så det är han.
  Han är nog också en sån som jag känner till men inte intresserat mig över. Precis som YGs senaste tillskott… vad han nu heter. ^^

  JYP är i en klass för sig haha, han är lite som en pinsam farbror eller ngt. Han får ju lite cred över att ha en najjs kropp vid den åldern, men ah, det hjälper inte mkt om man har slajm-faktor 100 ^^

 4. Ayla skriver:

  Å herregud, kollade på första klippet med JYP och var typ ”Ja han verkar äcklig men han dansar faktiskt sjukt bra om man tog bort attityden” sen kollade jag på det andra klippet och ville dö.
  Tror även att jag läst obehagligt skvaller om honom någonstans tror jag, eller att han hade gjort något obehagligt live, hursom fadd smak i munnen, som hänger kvar.

Kommentarer är stängda.