Där skjuter de ju på varandra

Jag håller andan och väntar på att konflikten i det splittrade Korea ska lugna ner sig. Men på söndag startar Sydkorea och USAs gemensamma miltäröving, den som Nordkorea varnat dem för att våga håll. Det i kombination med att Sydkoreas försvarsminister avgått för att han drivit för mesig potitik mot Nordkorea gör att jag kanske måste vänta länge. Jag vet vad min mormor kommer säga när vi ska träffas i morgon; Inte ska du resa till Sydkorea Johanna. Där skjuter de ju på varandra. 

Medan jag väntar kan jag ändå inte låta bli att drömma om att resa. Jag tittar på den nya serien Mary stayed out all night som utspelas i Seoul. Huvudpersonen är en tjej med ekonomiska bekymmer och skinn på näsan. Hon är 24 år och har aldrig kysst någon. En typisk karaktär från ett k-popdrama. Hon träffar den svåra konstnärstypen, en periodvis hemlös kille som spelar i ett indieband och vägrar sälja sig till den kommersiella världen. De två har liknande bakgrunder. De har oansvariga föräldrar och svårt att lita på folk. De super ihop, deras vägar trasslar in sig i varandras och de vägrar än så länge (är på avsnitt tre) erkänna att de är attraherade av varandra. Det kan bli en vacker historia. Den innehåller såklar en rik sjukt snygg affärsmässig typ också. Kanske är allting lite för typiskt. Men skådespelarna är charmiga Moon Geun Young, hunkiga Kim Jae Wook och underbara Jang Geun Seok. /j


Annons
Detta inlägg publicerades i Oro, Tv-serier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Där skjuter de ju på varandra

 1. PoeticGoofy skriver:

  Nordkorea är klart ett mörkt moln på vår k-pop himmel… är jag jättedum som tänker lite på Kangin och alla andra k-pop stjärnor som tjänstgör just nu? Om ett krig skulle utbryta.. men nej, Nordkorea måste förstå att de skulle förlora ett sådant krig och skulle då inte kunna hålla igång sin skräckregim…. men Kim Jong Il och son är ju inte kända för att ha alla hästar inne… Inte för att jag underskattar dem, men viss dumhet måste man nog medge…

  Kommer säkert sluta med att ngn av dem får en obotlig sjukdom och dör i slutet… känns lite typiskt för koreanskt drama 🙂 (jag lovar, har inte sett dramat så det är ingen spoiler ^^ )

  • dancingonourown skriver:

   Du är inte dum jag tänker också ofta på att alla pojkband ska göra militärtjänst. Det känns väldigt konstigt. Kangin är liksom inte en av mina favoriter men tänk DBSK och SHINee i det militära. HU.

   Och jag tror också att Nordkorea vet sina begränsningar. De vill mest skrämmas för att få förnödenheter och bli lämnade ifred av Sydkorea och USA. Jag har också läst att Kim Jong ska verka ganska skärpt och inte så knäpp och oberäknelig som han vill få omvärlden att tro. Det ska mest vara en strategi för att skrämmas. Men jag vet inte. Hämd är väldigt läskigt. Och ju fler sydkoreaner som dör desto värre blir hämdbegäret i Sydkorea. Det verkar ju som om många sydkoreanska tidningar och ledarskribenter håller på att hetsar på regeringen att hämnas.

   Ha ha ha jag tror det slutar med att båda killarna bli kära i tjejen och hon efter diverse invecklingar som leder till att hon pussar (inte kysser) båda måste välja och väljer den svåra fattiga musikern istället för den rika lyckade mannen. TYPISKT.

Kommentarer är stängda.