En splittrad värld

Jag har dragit mig för att blogga idag. Vad skriver man? Det är ett splittrat DBSK, ett splittrat Korea och en splittrad värld. Många saker som man egentligen redan visste har på senaste tiden blivit bekräftade.

Det är sant att Avex lämnade JYJ för SMs skull (eller att JYJ lämnade Avex för att de inte ville samarbeta med SM). Nu ska Avex lansera Super Junior, f(x) och Changmin/Yunho i Japan. Avex försöker bygga en nära relation till SM igen.

SM har bekräftat att DBSK ska fortsätta som ett tvåmannaband med några mindre väl valda ord. Jag har sagt att jag struntar i vad de kallar Changmin och Yunho bara de låter dem uppträda igen. Men oh vad det är svårt att glädja sig när SM är så anklagande, otrevliga och dumma i sina formuleringar. Och när de dessutom låter Yunho och Changmin uttala sig negativt om JYJ fast de vet att Cassiopeia gråter. SM skriver hela tiden att de är för fansens skull de ska forsätta hålla DBSK vid liv. För fansens skull och för att Changmin och Yunho är sjukt duktiga borde de skriva att de ska bilda en duo som inte heter DBSK. De borde dessutom har gett dem mer aktiviteter för länge sedan och inte skylla på JYJ. Changmin och Yunho är mycket mer än de ”who have been unchanging and kept their place”. KEPT THEIR PLACE. Va fan SM. Kan ni inte prata om hur duktiga de är istället och hur stolta ni är att de stannat hos er?

Sydkorea och Nordkorea har aldrig slutit fred. Nordkorea har inte godkänt gränserna som dragits mellan de två länderna. Kriget har dock varit relativt vilande. Nu är det inte det längre. Det som oroar mig mest är att Sydkoreas president pratar om hämnd om Nordkorea vågar göra något mer och att USA säger att de är beredda att hjälpa dem. Solskenspolitik och stabilitet verkar inte längre vara slagord när det kommer till konflikten. Jag vill bara gråta. Korea var en gång ett land, efter att ha blivit okuperat, uppdelat och utnyttjat av andra länder skedde konstiga saker i landet och det blev krig. Folk som var släkt hamnade på varsin sida i kriget. Nordkorea och Sydkorea bildades. Båda sidorna hade till att börja med problem med demokratin. Sydkorea utvecklades till ett demokratiskt land med bra ekonomi. Nordkorea utvecklades till en diktatur med en dålig ekonomi. Många verkar glömma att det finns orsaker till att det inte står rätt till i Nordkorea, orsaker som inte kommer att försvinna om man hämnas. Många verkar också ignorera faktumet att Sydkorea höll en stor miltärövning på ön som Nordkorea attackerat. En ö som Nordkorea menar bör tillhöra dem. Oprovocerat våld? Nja. Hur jag än vrider och vänder på det kommer jag fram till att Sydkorea skulle ha fortsatt sin solskenspolitik och på det sättet hjälpt och förhoppningsvis stöttat sina släkningar mot demokrati inte desperation och isolering.

Många internationella k-popfans skriver att de hatar Nordkorea för att Jung Min har ställt in sin comeback. Det är en splittrad värld. /j

Annons
Detta inlägg publicerades i Oro och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till En splittrad värld

  1. Pingback: Förälskad i besvärliga människor | Dancing On Our Own

  2. Pingback: JA, de är snygga | Dancing On Our Own

  3. Pingback: This is the return of the kings | Dancing On Our Own

Kommentarer är stängda.