Damn that naked lady

Det är något som händer med ens begreppsapparat när man gräver ner sig i sydkoreansk populärkultur. Det som jag för några år sedan knappast höjde på ögonbrynen över blir i k-popkontext skandal och chockerande. Jag uppfattar saker från k-popvärlden annorlunda än från den västerländska populärkulturvärlden. När F.Cuz släpper en video som denna med bröst och rumpgrabbningar sitter jag gapandes i tio minuter. När SHINees artonåriga Minho pekpinne-spankas av sin lärare tror jag inte mina ögon. Hade jag sett det i svensk kontext hade jag visserligen tänkt att det var smaklöst och tråkigt skämt, i F.Cuz fall sexistiskt och onödigt men jag hade inte i chock skrikit omfg, va? Jag hade inte slängt mig på telefonen (eller chatten) till Johanna eller någon annan av mina k-popfrälsta vänner och pepprat: har ni sett har ni sett har ni sett har ni sett har ni sett har ni sett!!!????HUR vågar de? Vad gör de och varför?

Lite så blev det igår. På dn.se ser jag Lady Gaga i transparent plastutstyrsel och korsformad tejp över bröstvårtorna och tänker: men va fan, den där konserten hade jag tänkt åka på. Hur kunde jag missa det? Utstyrseln och huden är mindre viktigt, i sammanhanget oväsentlig. På livejorunal ser jag bildserien från koreanska Marie Claire med Beast. De har tagit av sig tramsbyxorna och påklistrat gulligull och jag tänker OMFG! I kör med de andra kommentatorerna vrålar jag: is that a butt behind Kikwang? Aaaah, nekkid lady! Smoking, it better not be lit! Is his zipper undone? And whose that girl making out with Doojoon? How dare she? HUR VÅGAR DE?


Obs. Jag ser att hans gylf inte är öppen, det är skjortan som hänger utanför. Det hindrade dock inte bilden från att diskuteras som skandal på allkpop. Och i ärlighetens namn, bilden är lätt arrangerad för att ge den illusionen.

Tilläggas ska också att bilden till vänster inte får mig att höja på ögonbrynen alls. Fanservice är vardagsmat. Men: NEKKID WOMAN! AAAAAAAAAAAA!/e

Ps ”nekkid” Hur många som helst använder stavningen på livejournal. Vad fyller den för funktion? Irl, lol  osv fattar jag, sparar tid etc men nekkid blir ju längre? Någon som vet?

Annons
Detta inlägg publicerades i Sex och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Damn that naked lady

  1. Anna skriver:

    Jag tänker mig at nekkid används för att kringå diverse filter. På LJ framförallt vad gäller åldersgränser (är det öht möjligt att posta en kommentar som innehåller naked?) men ibland också för att ex. Google inte ska tolka sammanhanget fel och blocka möjligheten att dra in lite pengar via annonser.

  2. dancingonourown skriver:

    Åhå. Jag tänkte lite åt det hållet själ men noterad också att nude användes ganska fritt. Det var dock ett mycket bra ord i sammanhanget, nekkid./e

Kommentarer är stängda.