Omona they did’nt!

Jag lovade mig länge att inte hamna i livejournalträsket. Jag misstänkte att det skulle driva mig till vansinne. Länge använde jag därför bara sidan för att läsa fanfiction och hade väl valda communitys som jag var med i. Av en slump hittade jag (när jag letade efter Jonghyun-skandal-skvaller) gruppen Omonatheydidnt! och nu kan jag inte sluta läsa.

Nyheterna presenteras här på ett mycket brutalare sätt än på ”vanliga” k-popsidor som allkpop. Kommentarerna är mer barnförbjudna, mer bashande och många gånger på en och samma gång mer distanserade och distanslösa.

Här vet folk. Saker är inte undringar utan konstaterande. När nyheter om rapedol (rape+idol, en våldtäktsanklagelsehistoria) presenterades anonymt på allkpop pratade man på omona helt öppet om vem det var. Alla olika kommentatorer (och de är många) var också säkra på sin sak, det var inget snack om vem rapedol var. Folk har sina källor och det gäller att vara med. Länkar och inlägg försvinner snabbt om något med ryktet blir för mycket. Om anledningen är för att det är för mycket spekulationer eller för nära sanningen är svårt att veta. Även om originalkommentarer försvinner fortsätter diskussionen runt den. Det är som ett pussel eller en gåta. Det driver mig till vansinne samtidigt som det är det mest spännande på länge. Det ger så många nya perspektiv och vinklingar på saker. Diskussioner är mer med i diskursen än diskuterar den från ett utifrånperspektiv. Tror jag. Kanske är det bara extremt bra retoriker som skriver, och där i ligger tjusningen. AAAHH. Jag vet inte jag vet inte jag vet inte.

Lova att ni stoppar mig innan jag ger mig in i Soompi-träsket. Enligt rykten finns där ännu mer att läsa. Lova. /e

(ps macron är gjord av strongbabypanda och omona betyder typ herregud, va!)

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Omona they did’nt!

  1. Pingback: SM THE BALLAD | Dancing On Our Own

Kommentarer är stängda.