Muskulöst sexobjekt

Det finns ett sydkoreanskt ideal vi sällan pratar om, muskulösa män. Det kan bero på att ingen av oss attraheras speciellt av muskelpaket. Det är andra ideal vi helst tittar på och intresserar oss för i k-popvärlden. Men att många manliga k-popartister pumpar på gym för att kunna slita av sig tröjan på scenen är ingenting som går att bortse från. Många sydkoreanska fangirls gillar muskler och naket. När manliga idolerna strippar, strippar kvinnor blir det barnförbjudet, sker det enligt mig ofta ganska omotiverat och passar inte direkt in i koreografierna eller sångerna. Det sker snarare för att bejaka kvinnors (och mäns) längtan och visa att man är det utimata sexobjektet. Det mest slående exemplet är Rain. Jag gillar honom, han gör extremt bra musik och har en underbar röst därför blir jag lite besviken varje gång det händer. Han dansar runt på scenen ser bra ut, sjunger bra, utrycker känslor bra och sen plötsligt börjar han jucka lite mer än innan och sliter agressivt sönder sitt linne. Och all trovärdighet och möjlighet till attraktion som han genom sitt vackra androgyna ansikte börjat bygga upp hos mig är som bortblåst. Jag tänker; fy han ser ut som en bodybuilder. Dessutom är han några månader äldre än mig och därmed min oppa. En manlig karl. Inte min grej.

Men att jag med mina smakpreferenser skulle gilla om Rain var lite mindre byggd och fokuserade lite mindre på att strippa handlar ju om samma sak som det han arbetar med. Hur och på vilket sätt man vill objektifiera och drömma om män. Det är fascinerande att sydkoreanska idoler lyssnar på det. Egentligen borde jag beundra Rain för att han framförallt vågar vara ett sexobjekt och inte bryr sig om saker som trovärdighet inför folk som inte attraheras av honom. Han är där för kvinnor och män som vill se en muskulös man jucka på scenen. Inte för dem som vill se en androgyn man fnissa och sjunga känslosamt som jag. Nu ska han förresten snart göra militärtjänst, så nu kommer han inte vara där på cirka två år. Det är konstigt. Väldigt konstigt och vemodigt./j

Annons
Detta inlägg publicerades i Sex och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Muskulöst sexobjekt

  1. Jondy skriver:

    Och han kommer antagligen komma tillbaka ännu byggigare och större efter lumpen!

    Hm.

Kommentarer är stängda.