Snöstorm och ett splittrat pojkband

Jag gillar snö. Tidigare var jag ute och gick i årets första snöstorm i radhusområdet hemma hos mina föräldrar. Det var kallt, tyst och folktomt. När jag kom hem lyssnade jag på splittrade DBSK och kände mig vackert nostalgisk över hela mitt liv. Jag börjar på allvar förstå att det inte kommer att bli någon storslagen återförening för DBSK, inte inom den närmsta framtiden allafall. Men så här lät de, världens bästa pojkband, (som ingen någonsin kommer kunna ersätta) live;

”Stand by U” den sista sången är den sista de upprädde tillsammans med någonsin. Här i en version innan splittingen blev tydlig och det bara var jobbigt att se deras påtagligt besvärde beteende när de uppträda tillsammans. Sångtexten får mig allvarligt att vilja gråta. /j

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Snöstorm och ett splittrat pojkband

 1. PoeticGoofy skriver:

  Jag vet… hur mkt jag än försöker förtränga det, och försöker tänka positivt och hålla modet uppe… så är det väl en sådan där känsla inom en som redan förstår att DBSK inte kommer bli återförenade igen… men jag vill inte tänka så, jag får inte tänka så. DBSK är aldrig splittrat, detta är bara temporärt… det kommer att funka igen. Jag hoppas det, jag vill det.

  Men, skulle det ändå bli att DBSK splittras… så kommer jag ändå att kunna vara lycklig över de minnen jag fick. Ja, inte för att jag har träffat dem eller ens varit i närheten av dem. Men jag minns tillfällen… som när jag för första gången såg dem på youtube. Året var 2006, det var vår. Jag var uttråkad. Jag hittade en video som hette ”Tokyo Holiday” och tyckte det var jättehäftigt med hela filmer på youtube, det var då jag inte förstod ”Kimchee/Kimochi” skämtet. Någon nämnde något om ”DBSK” i kommentarerna. Jag sökte på det och hittade en video där de tramsade runt i en radiostation och mimade till Hug, den där JJ pussar Yunho i slutet medan Changmin generat tittar på. Jag var fast. Snabbspola till 2009. Jag sitter i mitt rum mitt i natten och tittar ut genom fönstret på stjärnorna. Stand by U ljuder i hörlurarna. Bara timmar innan har jag fått veta att JYJ har stämt SM. Jag sitter och reflekterar över hur DBSK har påverkat mitt liv, och skänkt mig så många lyckliga minnen. Där och då förstod jag att DBSK inte kommer bli precis detsamma igen, men DBSK kommer inte förändras för mig. I mitt hjärta är dem alltid där. DBSK. TVXQ. Tohoshinki. Dong Bang Shin Ki. Jag satt där och betraktade stjärnhimmeln, och någonstans där lyser för alltid Cassiopeia.

  • dancingonourown skriver:

   Ja allt det vackra som DBSK har skapat finns ju kvar även om DBSK inte kommer att jobba tillsammans på länge. Det kan ingen ta ifrån oss fans. För mig var det Why did I have to end up falling completely in love with you?live-klippet ovan som fick mig att falla helt. Jag var under den tiden lätt besatt av Fahrenheit och tittade runt på olika närliggande klipp på Youtube. Första gången jag såg klippet tänkte jag att det var en sjukt bra sång. (Den är min nu absolut mest spelade i Itunes 316 gånger och då har jag ändå bytt dator sedan jag upptäckte den. eh.) Jag minns att de lyfte mikrofonen en efter en och jag tänkte, det är inte sant snart måste personen som inte kan sjunga och mest är med som utfyllnad komma. Men det gjorde han inte, alla sjöng omänskligt vackert. Sedan minns jag att jag visade klippet för folk jag kände med orden att de var ett mindre snyggt pojkband men var så jävla bra att det inte gjorde någonting. Hm. Inte snygga? Vad hade jag för ögon? Jag menade att det bara var Jaejoong som var sjukt vacker och att han lite vägde upp för de andras utseende (typ Justin i NSYNC). Min systers kommentar var att Changmin ju var sjukt söt, och Yunho också såg bra ut men hade en dålig styling. (Eller vi visste inte deras namn vi pekade.) Jag hittade andra klipp och började hålla med men dömde ut Yoochun och Junsus utseende helt. Det är märkligt, nu är jag nästan lite besatt av Yoochuns yttre. De gick från att vara pojkbandet som verkligen kunde sjunga, till de som också kunde dansa medan de sjöng, till att vara det plus de charmigaste och mest attraktiva jag någonsin sett. /j

 2. Jessica skriver:

  Confessiontime.
  Jag föll för Big Bang först och främst – och det var dem som fick mig att gilla kpop.
  Och från början gav jag inte ens DBSK en chans. Och jag skäms över det så otroligt mycket. Jag sa saker som att dem var överskattad osv. fast jag aldrig gett dem en chans. Men sen bestämde jag mig för att se vad som var så speciellt med dem.
  Och nu får jag äta mina egna ord. Jag brukar inte ofta kunna erkänna att jag har fel. Men jag inser nu hur fel jag haft.
  Jag minns att jag lyssnade ganska mycket på Mirotic, men inte mer än så.
  (Till mitt försvar så har Yoochun alltid varit en snygging i mina ögon. Och kommer alltid vara det♥) haha 😉

  Hur som helst så sitter jag här avundsjuk över alla minnen ni har från tiden dem fortfarande var DBSK. Jag knackar mig själv på huvudet lite och undrar vilken idiot jag är egentligen. Men jag anser att det aldrig är försent 🙂 Trots att jag upptäckt dem sent så har jag en livstid kvar att älska dem ^_^

  Kände bara att jag ville dela med mig lite! 🙂 puss ~

  • dancingonourown skriver:

   Hej Jessica. Ha. Jag är avundsjuk på dig också, ofta önskar jag att Big Bang låg närmast mitt hjärta. Jag är liksom nästan lika besatt av deras musik som av DBSKs, men har inte lyckats förälska mig i deras personligheter och gruppdynamik på samma sätt som i DBSKs. Jag gillar G-dragon, T.O.P och Daesung men inte på samma starka sätt som alla medlemmar i DBSK. Och att vara besatt av personerna i DBSK har inte varit särskilt roligt det senaste året. Jag vill bara att de ska vara lyckliga och olyckan har legat obehagligt nära alla medlemmar väldigt länge nu.

   Men det vänder förhoppningsvis snart. Det känns som en bra start att SM låter Changmin och Yunho släppa saker som en duo. Och snart släpper Big Bang nytt då kanske jag uppslukas mer av dem som personer. Ha! /j

 3. Pingback: Förälskad i besvärliga människor | Dancing On Our Own

Kommentarer är stängda.