Fangirls, skam och secret crushes

Igår satt jag och läste trådar på SHINees internationella forum lite för länge. Det gjorde mig ledsen. Tjejerna som skrev i forumet är just de som jag pratat om tidigare gånger när jag skrivit om Jonghyuns nu offentliga förhållande med skådespelerskan Shin Se Kyung. De som brukade sitta hemma om kvällarna och drömma om Jonghyun, de som brukade lyssna på SHINees låtar när de kände sig ensamma och kunde tänka att han sjöng till dem.

I tråden ”do you feel awkward now listening to SHINee since you know Jongs got an gf?” var tjejerna fyllda av skam. De flesta som skrev i tråden verkade känna sig lättade över att få skriva att: ja, de gjorde det. De skäms för att de gör det men det går inte att bara borsta av sig. Några skrev att de trodde det skulle blivit lättare med tiden men att de var besvikna över hur de fortfarande kände. Några var arga och undrade hur han tänkte. Andra arga och vägrade titta på videon till Hello eftersom de nu visste vem han log för. Sedan bad de om ursäkt tusen gånger: i want him to be happy, I really do, I just can’t help myself. And can’t he see how this affect SHINee?

Åh, det är så himla svårt det här. Jag blir ledsen för skammen. Fangirls tvingas möta så himla många andra skamkänslor från samhället att de inte behöver det här också. Visst ska Jonghyun få vara lycklig men samtidigt har han signat upp för jobbet som idol. I hans jobb ingick det att finnas där som ett stöd på kvällarna, hålla i handen och intyga om att allt var okej. Den delen är viktig, en av de viktigaste, och nu har han slängt bort det.

Fortfarande pratas det inte om det. Jag såg en fruktansvärd intervju baserad på frågor från fans med gruppen igår och Jonghyun sa inte ett pip. Han stod där på sin vanliga plats i mitten och log ansträngt men var helt tyst. Han hade fått jobbet att hålla mikrofonen och rikta den mot den som pratar. Han håller vanligtvis mikrofonen men kommenterar alltid allt de andra säger, han brukar nästan prata mest. Inte ett pip. Under hela intervjun pratade dessutom Onew och Key över honom, dvs de undvek hans blick utan tittade bara på varandra (uppställningen är alltid Onew, Jonghyun, Key och framför dem sitter Taemin och Minho). I kommentarerna under påstår en person att SM inte gillar Jonghyun längre och att de bara kommer låta honom uppträda med gruppen fortsättningsvis, lekprogram och radio är fortsättningsvis uteslutet. Personen ska ha hört det från en vän som är trainee på SM. De senaste dagarna har jag hört sanningarna från både morbröder och kusiner som jobbar på SM och de säger alla olika saker. Jag undrar hur det här kommer sluta.

I veckan gick dessutom SNSD-medlemmen, och alltså också SM-artist, Hyohyeon i ett program ut med en uppdatering av ett tidigare statement om att hon har en secret crush. Hon har sagt det förut, nu var det mer av ett ”jag har fortfarande” men alltså fortfarande hysh pysh. Inget trendbrott än. Kommentarerna går naturligtvis varma, det här med crushes och dating är något folk är på helspänn med nu. De flesta gissar 2PM Junho eller Wooyoung, SHINees Onew eller Beasts ledare Doojoon. Jag tror definitivt inte att det är Onew som är secret crush. I så fall är de redan ihop (kan de mycket väl vara) och det är inte själva crushen som är secret utan förhållandet. Med tanke på Jonghyun-kalabaliken lär de inte få gå ut med det på ett tag i så fall skulle jag tro. /e

Annons
Detta inlägg publicerades i Oro och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fangirls, skam och secret crushes

  1. Pingback: Making Jonghyun cry | Dancing On Our Own

  2. Pingback: Bröstchock och tjejhångel | Dancing On Our Own

Kommentarer är stängda.