Fanwar

Jag skrev innan att det hänt mycket i DSBKs fandom de senaste dagarna (som alltid). Många fans tror att Yunho har tagit Jaejoongs roll i dramat Poseidon. De menar att SM har manuvrerat ut Jaejoong. Ett antagande som bygger på rykten och skaller. Men som fått enorma konsekvenser bland fans.

Fanwar, ibland används ordet lite för lättvindigt men i det här fallet är det faktiskt krig. Många verkar inte längre vara DBSKfans utan antingen fans av JYJ eller Changmin/Yunho. Under artiklar om Yunhos medverkan i Poseidon skriver många att de är sjukt besvikna, inte kommer att titta, att Yunho är ful, dålig skådespelare (skådespeleriet har de ju för sig en poäng med men man kan ju hoppas att han lär sig och blir bättre). En typisk kommentar är JYJ4ever! som skriver om Yunho: ”He overrates like usual. Nothing new.”

Ett annat fan beskriver situationen så här: ”I’ve been a fan for 5 years, I’ve seen a lot of fanwars in the DBSK fandom pre and post-lawsuit, most of the time the comments are from fans trying to defend their bias, I have fought and been angry with some of those fans but deep inside I know that they are not bad people, just a little biased as myself. However it’s the first time that I feel something evil, it’s the first that I’m feeling a little scared because fans in this fandom are showing how obsessive they can be. Ironically I don’t fear for Yunho, I fear for Jaejoong the most, if those fans have this kind of behaviour and thoughts about something as innocuous as a role in a drama, I wonder what they can do when something bigger happens or when Jaejoong decides to do something that they don’t like.”

Det är så sorgligt och jag oroar mig. Fans har en obehaglig makt. Fast jag försöker skratta åt att karaktären Yunho ska spela heter Yun Jae. Livet är minst sagt tragikomiskt.

/J

Annons
Detta inlägg publicerades i Oro och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.