Dramatiska tatueringar

Mitt favoritband DBSK/TVXQ. Två av medlemmar, Yunho och Changmin, är kvar hos boglaget SM. Tre av medlemmarna, Jaejoong, Junsu och Yoochun, har stämt SM för slavkontrakt och bildat en trio; JYJ. De senaste dagarna har det hänt mycket. Händelserna kan för en utomstående verka triviala. Nästan fåniga. Men för mig är det allvar. Jag funderar runt dem dag och natt. En av dem är Jaejoongs tatueringar.

Jaejoong är känd för sina känslomässiga tatueringar. Hela hans rygg är fylld av dramatiska meddelanden. De symboliserar olika perioder i hans liv som ”TVXQ soul” och ”Hope to the end”. På bröstet har han liksom Yoochun tatuerat ”Always keep the faith”. AKTF har för fansen blivit ett slagord för att vi aldrig ska sluta tro på en återförening av DBSK. Yoochun tatuerade för ett tag sedan ett tillägg till AKTF ”My Jaejoong Yuhwan Junsu” (Yuhwan är Yoochuns yngre bror) och publicerade den på sin Cyworld. Det kändes som om Yoochun ville säga till oss fans att sluta använda AKTF som vi använder det, att JYJ var viktigast för honom. Även om jag längst inne förstår att det är nog är så, tyckte jag att det var onödigt att kasta det i våra ansikten. Nyligen visade det sig att Jaejoong också har gjort ett tillägg till AKTF. Alla blev väldigt nervösa. Det visade sig stå ”Deferto neminem”, det är latin och betyder ”Accuse no man”. Känslomässiga Jaejoong hade genom sin tatuering talat till oss fans. Vi ska inte skuldbelägga någon för splittringen. Överdrivet dramatiskt JA, men fint.

I dagarna visade det sig dock att Jaejoong har en till ny tauering. Gigantiskt på sin rygg har han skrivit Junsu och Mickey (som är Yoochuns smeknamn). Ful skulle jag i vanliga fall ha kallat tatueringen (det skulle jag kalla många av Jaejoongs tatueringar). När jag gick på gymnasiet var det inne i min klass med liknande tatueringar. Jag brukade skratta åt dem. Men nu är det världens vackraste, Jaejoong, vi pratar om. Ofta när jag tycker något klädesplagg är riktigt snyggt brukar det börja med att jag tycker det är konstig eller rent av fult sen blir jag besatt och kan inte sluta kolla och sen provar jag och måste ha. Nu börjar det bli likadant med Jaejoongs tatuering. Jag tittar och tittar och ju mer jag tittar desto mer blir det tacky vackert, personligt och charmigt. Jaejoong är bäst. Men sen kommer ändå frågan som en lite irriterade viskning: Var det inte onödigt att visa den senaste tatueringen. Många fans ser bara namnen som saknas Yunho och Changmin. ”Accuse no man” var så mycket enklare att leva med. /J

Annons
Detta inlägg publicerades i Oro och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dramatiska tatueringar

  1. Pingback: Fanwar | Dancing On Our Own

  2. Pingback: Förälskad i besvärliga människor | Dancing On Our Own

Kommentarer är stängda.