Förälskelseprojekt

Jag tänkte att det var ett intressant projekt att se hur kär jag kunde bli i en idol jag aldrig hade träffat. Det var ett bra tillfälle i mitt liv. Jag ville på inga villkor inleda ens minsta flirt med någon som skulle kunna få känslor för mig. En lång relation IRL hade lämnade mig med känslan; aldrig mer.

Jag började med att göra upp en regel; inget hångel eller sex IRL. Den var lätt att följa. Jag var helt osugen på allt och alla. Andra regeln; en teckning varje dag på min idolkärlek. Det var kämpigt att hinna med. Men jag tecknade och tecknade så mycket jag hann. Och tredje; jobba med att skapa så levande och distanslösa drömmar som möjligt om idolen. Det fanns bara en idol att välja bland. Kim Jaejoong. Varje kväll låg jag i min säng och tänkte på vad vi skulle göra när vi träffades. Hur han skulle vara.

Efter cirka två månader hände något jag inte hade räknat med alls. Jag blev rädd. Det var lite för likt att bli kär IRL. Tänk om Jaejoong skulle visa sig vara en idiot? Eller ännu värre tänk om något skulle hända honom? Jaejoong var i en besvärlig situation hans beteende verkade mer och mer deprimerat. Jag var tvungen att släppa på mina regler. Jag slutade att teckna och tvångsmässigt fantisera. Det hade blivit allvar för fort. Jag var inte mogen för en allvarlig förälskelse. 

Min intention hade varit att undersöka en teori. Jag misstänkte att man själv kunde skapa förälskelse och bli kär utan allt för stor inblandning av kärleksobjektet. (Jag hade upplevt det förut som 15-åring.) Jag hade tänkt att Jaejoong kunde vara en vacker projektion av mina drömmar och önskemål. Projektionen var grunden i att bli förälskad och med en idol skulle man kunna få bara den, utan alla problem. Men Jaejoong är en människa, även om jag aldrig har träffat honom. Han gör inte som jag vill. Han skulle kunna vara mördare, pedofil eller sexist. I konceptet att bli kär ligger oro och rädsla för besvikelse. Ingen, inte ens en kändis är bara en reflektion av min drömmar. Så nu har jag avbrutit mitt projekt. Med slutsatsen; JA, det går att bli kär i en idol, men hur långt man kan ta förälskelsen vill jag inte veta just nu.

Men även om projektet ligger nere slutar det inte här. För i konceptet förälskelse ligger också omöjligheten i att säga ett, två, tre nu bryr jag mig inte längre. Och nu har Jaejoong tunerat och skaffat twitter. Bilder och videor där han är som mest underbar trängs på fansidorna där jag hänger. Allt medans han twittrar bilder från sin vardag och skriver godnatt varje kväll. Drömmen blir så sjukt levande. Jag försöker tänka på alla andra idoler jag är svag för som avledning. Det hjälper inte för slutsatsen blir alltid att ingen kan mäta sig med Jaejoong. Jag är förälskad och sårbar. /J

P.s Alla bilder i inlägget kommer från Jaejoongs twitter. D.s

Annons
Detta inlägg publicerades i Sex och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Förälskelseprojekt

 1. PoeticGoofy skriver:

  Åh 🙂

  Det är ganska mysigt det här med idolkärlek. Själv skulle jag inte våga gå lika långt. För mig räcker det att jag tänker på Changmin när jag är nedstämd eller på väg att göra något jag måste, men inte vill. Då tänker jag på honom och blir lite gladare igen.

  För mig räcker det att han är min stjärna, på avstånd 🙂 Någon man följer och ser upp till, någon att man blir glad av att se 🙂

  Älskar också att läsa JJs twitter, synd bara att de andra killarna inte skriver lika mkt. Men roligt att han gör det. Tyckte det va småtöntigt det som hände med Max Matsuura haha. Hörde ni? JJ började följa Ayu, och då slutade Matsuura följa Ayu och skrev ngt kryptiskt på sin twitter. Men sedan tog han bort den tweeten och så började han följa Ayu igen haha. När ska den mannen lära sig att han beter sig som en liten omogen femåring ?

  • dancingonourown skriver:

   Ha ha ha. JA. CEO Max känns som ett dåligt skämt. Läste också att han hade svarat någon som frågade varför han inte följde Jaejoong med ”Jaejoong följer inte mig.” Jag tror den mannen har alkoholproblem och blir väldigt emotionell när han dricker och sedan ångrar han sig. Han gör liksom alltid olika pinsamma känslomässiga utfall och sedan tar han bort dem. Undra hur länge han kommer kunna hålla på så utan att förlora anseendet helt?

   Och JJ man får illusionen av att man börjar lära känna honom på riktigt via hans twitter. Eeeeee…jag menar man vet vad han äter till frukost och hur det ser ut i hans hem. Det dämpar inte min förälskelse direkt.

   Men jag gillar att göra konstprojekt där jag undersöker olika känslor, så jag ser det som ett äventyr. Ett läskigt äventyr. /J

 2. dancingonourown skriver:

  HA HA HA CEO Max nya långa twitter förklaringar. Jag kan inte sluta skratta.
  ”As CEO of avex I was blamed by the fans. It made me consider my responsibilities and I honestly felt that sometimes they were too much. That pressure caused some emotional Tweeting.”

  CAUSED SOME EMOTIONAL TWEETINGS /J

 3. PoeticGoofy skriver:

  Hahha xD

  Don’t drink and tweet xD

 4. Pingback: Världens finaste tröja? | Dancing On Our Own

 5. Pingback: Män som skulle vara lika vackra som kvinnor | Dancing On Our Own

 6. Pingback: Amber, Changmin och Yunho!!! | Dancing On Our Own

 7. Pingback: Smakpreferenser | Dancing On Our Own

 8. Pingback: Koreanska, engelska och vackra saker | Dancing On Our Own

Kommentarer är stängda.