SNSD 훗Hoot dagen efter chocken

Dagen efter de banbrytande (bara i k-popvärlden såklart) nyheterna som kom i går har SHINee-bloggarna som jag läser gått vidare. Jonghyuns relation verkar hyfsat ha accepterats (om än efter några timmars gråtande. ”Sobs, lets just be happy for him, that he found happiness, sobs). En del fans, som har andra medlemmar som favoriter, är dock irriterade över att han äventyrar SHINees framtid. När jag skriver ”hyfsat” menar jag också hyfsat. SHINee kommer antagligen tappa fans på grund av det. Till detta ska dock också tilläggas att jag inte läser några speciella Bling bling-bloggar eller sidor (det vill säga Jonghyuns egna fansidor). Eftersom jag har andra favoriter i gruppen ligger det liksom inte inom mitt intresse områden. Och i ärlighetens namn vågar jag inte riktigt.

Enligt uppdateringar på min livejournal misstänker jag att det inte går lika lugnt till där. Från SHINee-vännerna/grupperna rapporteras en hel del självmordshot i stil med ”goodbye world, gonna kill myself now. I have nothing to live for anymore” från andra livejournalgrupper och tweets. Hur skrämmande det än är hoppas jag på att det bara är endast är uttryck och talesätt i förtvivlan, inget som handgripligen kommer genomföras. Men det är verkligen skrämmande, unga tjejers (och killars) känslor inför sina favoritidoler är inget som det bör skämtas om. Det handlar om kärlek, längtan och stark sådan. För en sextonåring kan drömmen om den första kärleken slagits i kras nu.

Fortfarande aningen oroad för vad det egentligen betyder (skräcken är om SHINee är på väg mot ett uppbrott, det är fortfarande sjukt konstigt att SM inte förnekat det här. SM är experter på att förneka saker in i döden) försöker jag att inte tänka på det. Det går sådär. Jag hoppas att det handlar om att Jonghyun är så fruktansvärt kär att SM inte kunde stoppa honom. Men jag vet inte. Kanske är det starten på något nytt, ett slut på hymlandet, nya regler, en börda mindre för idolerna, idolyrket skrivs om. Kanske betyder det här att fler par kommer komma ut nu och faktum är att det på allkpop ligger sedan igår kväll en artikel om att det ryktas om 2PMs Taecyeon och SNSDs Jessica. Det är fortfarande dock endast ett löst rykte och risken för vilda spekulationer just nu känns mycket stor. Men chansen att en ny trend startat är stor. Fansen, mig själv ytterst inkluderad, är på helspänn.

I topp på allkpop ligger dock SMs för tillfället största stjärngrupp. SNSD (eller Girls’ Generation), Jessicas grupp, som består av nio mycket smala och söta tjejer, slår just nu rekord och ligger i toppen på diverse japanska musiklistor. Enligt många var det också deras hit Gee som tog hallyu på allvar till Europa och bidrog till dess ökade popularitet i USA. Nu gör de comeback och fansen skriker högt av glädje. Kanske var det också eftersom SM vet vilken effekt SNSD har som de vågade släppa bomben om Jonghyuns förhållande i går. Låten heter Hoot och videon, featuring Super Juniors ”manligaste” snygging Siwon, känns som en blandning av Bond girls, cowgirls och Austin Power stilistik. Jag tycker just nu att låten är sådär. I vanlig ordning kommer jag säkert älska den om en vecka.

/e

Annons
Detta inlägg publicerades i Oro, Spazz och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till SNSD 훗Hoot dagen efter chocken

 1. PoeticGoofy skriver:

  Jo, jag blev också förvånad när jag läste om Jonghyuns förhållande, SM är ju rena muren när det gäller sådant om sina idoler. Idoler ska vara singlar, så att de känns tillgängliga, att vilket fan som helst skulle kunna dejta dem eller iaf drömma om att gifta sig med dem. Det är väl lite så fanhjärtan fungerar antar jag…

  Å andra sidan, helt plötsligt vet jag inte om det är, det här med att börja prata om relationer. Changmin berättade ganska plötsligt att han har haft relationer, och t.o.m. en relation kort efter debuten(kom fram under Mirotic promotions). Trots att resten av killarna i DBSK retades med honom om att han var okysst och aldrig haft förhållande… detta gjorde de rätt länge, ett spel helt klart för att hålla uppe den illusionen som SM skapat åt dem.

  För inte så länge sedan berättade Shindong(Super Junior) att han är förlovad. Det vore förstås skillnad om t.ex. Siwon hade medgett en förlovning.

  Jag försöker att inte tänka så allvarligt på det. Känns helt okej att SM artister får dejta, för annars brukar detta vara förbjudet eller iaf ske i det tysta. YG har t.ex. förbjudit 2NE1 att dejta förrän ett par år efter debuten. Se7en kom ut förra året med att han har haft ett fast förhållande i flera år…. kanske börjar k-pop entertainment industrin röra sig mot en mer öppen syn.

  Men vi får hoppas att hjärtan inte krossas alltför mycket av Jonghyun. Självmordsvåg har jag svårt att tänka mig…men kanske det finns några Werthers därute.

 2. dancingonourown skriver:

  Ja alltså, jag vill också tro att det rör på sig och att Jonghyun är så kär att han vägrar förneka det. Men det är liksom SM och en utav deras största flickidoler vi pratar om. Hm..man kan fundera i evigheter runt varför och hur de kunde bekräfta romansen.

  Det där med Changmins förhållande, ibland blir jag lite osäker på när det var han faktiskt ljög. Det känns som om det också är mycket möjligt att SM under Mirotic ville ge honom en mer manlig image och sa åt honom att nu måste du ha haft ett förhållande. Så fick han lov att hitta på.

  För det känns som om det är en extremt stor skillnad att säga att man haft förhållande och att man har. Att man har haft handlar mer om ens erfarenhets-image. Det kan verka lite löjligt i en del fans ögon att inte har varit ihop med någon när man är typ 24 år. Jag skulle inte vilja att Jaejoong var oskuld tex… heeee… eller aldrig hade varit kär. Men jag skulle inte vilja att han var jätte kär just nu. Det skulle kännas jobbigt, inte så att jag skulle vilja ta livet av mig. Men som en klump i halsen jobbigt. Och jag är ändå en erfaren 28-åring. Tänk de som är 15 och kära i Jonghyun. /J

 3. Pingback: SHINee och SNSD blockade från kontakt omvärlden? | Dancing On Our Own

 4. dancingonourown skriver:

  Ja, jag hoppas att du har rätt angående självmord. Jag tror inte heller det kommer bli en vanlig grej men man vet ju aldrig. Bara en vore jobbigt.

  Det konstigaste för mig är att det är en här och nu relation med en känd tjej som offentliggörs samt att det är SHINee, ett band som gjort en sådan grej av att inte ska ha dejtat, hånglat etc (även om man naturligtvis fattat att läget är annat). Det hade känts mer naturligt om de börjat prata lite mer öppet om tjejer de haft ihop det med (som Changmin) än att bara helt plötsligt bara: det här är min tjej! Det är dessutom den första (om man bortser från Shindong då men det känns som om han haft en annan målgrupp och fanskara än SHINee) som kommer ut med ett faktiskt förhållande. Att det då blir en SHINee känns helt bisarrt. Okej, Jonghyun verkar väldigt romantisk och dramatisk så visst kan det handla om ett känsloutspel från hans sida men hade det inte skötts snyggare från SMs sida då?

  Gud, jag kan prata hur länge som helst om det här, haha. Det blev ännu konstigare efter SMs nya uttalande tycker jag. Vad var det liksom? Kanske gillar jag SHINe för mycket men jag är orolig att något fuffens är på gång. Det är en känsla av obehag i magen som vägrar att släppa. /e

 5. PoeticGoofy skriver:

  Haha, okej, ja, det ÄR konstigt. Jag medger det, fastän jag försökte ställa upp exempel med idolförhållanden 😉 Men det är så svårt att veta riktigt varför det kommer ut…. jag skulle kunna tänka mig att die-hard fansen har vetat om det ganska länge. De står ju utanför Shinees dorms, och har väl följt efter honom till flickvännen också. De brukar vara ganska överbeskyddande dock, och därför hålla tyst om det. Men kanske någon var lite illsint av sig och ville berätta det för de koreanska tabloidsen? Vet inte vad som skedde först här, om det kom som rykte först och SM valde att offentliggöra det istället för att hålla tyst om det. Det var väl inte SM som först kom fram och sa ”Tadaaa, this is Jonghyuns girl!” ? isåfall hade jag vart lite skeptisk…

  Men jag hoppas att det inte är ngt allvarligare på gång. Om SM är i ekonomisk kris så skulle de hålla hårt i Shinee.

  • dancingonourown skriver:

   Haha! Ja, och det är ju så himla kul att spekulera.
   Jag ställer egentligen också upp på idolförhållanden, jag vill ju att de ska må bra, mest ställer jag inte upp hanteringen av det här. Fast, lite hemskt uttryckt, men lite är det ju ett yrke att vara idol och där hör det till att låta fansen drömma. Därför tror jag att alla parter mår bättre av att hålla det hemligt, framförallt när man är på toppen av sin karriär.

   Ja, många koreanska fans visste säkert redan. Kanske någon som blev svartsjuk eller, också elakt, om det är någon typ av pr-kupp från hennes bolag som gjorde att SM var tvungna att prata? Oh, dessa rykten. Ja, usch. Jag är jätterädd för att det handlar om något allvarligare. Vet inte hur jag kommer reagera. /e

 6. Pingback: super hot sm sex | Dancing On Our Own

 7. Pingback: Fangirls, skam och secret crushes | Dancing On Our Own

Kommentarer är stängda.