Something fishy

Okej, jag (och mängder fans) kan inte släppa det här. Jag/vi kan inte tro att SM bara offentliggör en sådan här sak. En av sina ace stars. Nej. Det finaste vore ju om det var så, om de försökte göra Jonghyun till ett exempel för att det här är okej nu,  men nej, jag är för cynisk och för nergrävd i idolkultur för att kunna tro på det här. Jag sitter just nu och hittar på tusen olika orsaker till offentliggörandet (tillsammans med med en grupp andra k-popfans i världens längsta facebook-tråd, haha).

Johanna var den första som fällde kommentaren om att någon gjort någon gravid (det gick rykten om att Jonghyun dejtade en storbystad modell för ett tag sedan, något som han totalt förnekade med oskyldig blick). Är det en cover-up för det? Eller är det en cover-up för någon annan större skandal som SM inte vill ska komma ut? Ska SHINee splittras? Ska Jonghyun hoppa av? Försöker SM bara förbereda oss? Det behöver inte ens gälla Jonghyun, kanske är han bara ett praktiskt medel; skandalen kan gälla någon annan av SMs artister. ÄR DET EN COVER-UP? Är SM rädda för att förlora SHINee (som med JYJ) om de inte får som de vill?

Eller försöker SM verka snälla; titta våra artister får dejta!? Glöm DBSK-soppan, glöm Super Juniors skandaler, glöm att Amber är försvunnen, se vad snälla vi är! Är det ett pr-trick? Kommer de vara ett par en månad och sedan göra slut som vänner för att skapa illusionen att det är okej för SMs artister att dejta? Går det kanske för mycket homorykten om SHINee? Måste någon visa sig med en tjej för att ta bort stämpeln som bandet som aldrig dejtat och pussats med tjejer förut? Är OnKey eller OnHo real? Rebecka fällde kommentaren om att de kanske försöker skapa ett koreanskt Brangelina. Ett ytterligare steg i deras imageförändring från oskyldiga till ett mer västerländskflirtande moderna unga män-koncept? Lars undrar hur SHINee-medlemmen Key mår. Nu var det kanske inte det han syftade på men genast väcktes JongKey-tankar hos mig. Jonghyun är tillsammans med Key SHINees största fanfic-par (även om det, som det syns tidigare i både bloggen och i detta inlägg,  inte är vår favorit ihop-parning).

Nää. Det är något fishy med det här. Det är för snabbt, för plötsligt, för omotiverat med tanke på SHINees stjärnstatus att bara basunera ut: Jonghyun har en tjej, kul va!  Shin Se Kyung fansidor stängs ner efter fansen starka reaktioner. (Men ska tilläggas: även sidor typ  ”we still love JJong” ”JongKyung” har skapats.) Att outa en idolrelation har stora konsekvenser. När SM artisten BoA gick hand i hand med en kille på paparazzibilder förnekade SM. Hur tänker de nu? SHINee har mycket unga och känslomässiga fans, jag är på riktigt orolig för hur fans kan reagera i en situation som denna. Fangirls kärlek och hat är starka krafter. Aggressivitet och destruktivitet ligger mycket nära till hands.

Och: JonghyunShinSeKyung-bilderna är lite för fina. Som Johanna sa: det är som att se bilder ur en romantisk film. Det måste finnas en anledning bakom, en bra sådan, SM kan inte vara såhär korkade. Eller ja, man vet ju aldrig. Kanske har de bara tänkt: va fan, vi kör på. Dags för förändring.

Sammanfattning: förvirringen är stor. /e

Annons
Detta inlägg publicerades i Oro och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Something fishy

 1. cassie skriver:

  Hejsan!

  Vad är det för skandaler som Super Junior har?
  Hänger inte riktigt med vad dem gör för något.

  fin blogg förresten:)

  • dancingonourown skriver:

   Hej! Vad kul, tack så jättemycket!

   Bland Super Juniors skandaler kan nämnas att en medlem, Kibum, i princip försvunnit. Han har inte synts med gruppen alls på något år nu (och då han sist syntes var det för någon sekund i två videor, inget live, inga program etc) Bolaget säger att han satsar på filmkarriär men han har knappt synts där heller (bara i en film som det i princip inte alls pratades om). De hävdar dock bestämt att han inte hoppat av. Vi har dock inte skrivit om Kibum i bloggen än faktiskt. Mycket för att det inte pratas om honom längre, vilket är märkligt eftersom han var väldigt populär.

   Vad vi har skrivit om är de två senaste skandalerna; dels Hangeng som hoppat (typ, inte helt klart) av på grund av slavkontraktet han hade. Hangeng, som kommer från Kina, var dessutom megastjärna där men fick knappt synas alls i Super Junior alls.

   Sedan har vit KangIn som först åkte fast för misshandel på fyllan men blev benådad. Någon vecka senare krockade han på fyllan och stack från brottsplatsen. Inte lika populärt och SM bad (eller tvingade) honom till militärtjänst för att få ett naturligt avbrott från Suju.
   /e

 2. Pingback: Varför Jonghyun? | Dancing On Our Own

Kommentarer är stängda.