Neeeeej SHINee, inte än! AAAAAAAAAhh

AAAAAAAAAAAAAAAAAA! Jag var bombsäker (nästan) på att SHINee inte skulle ha sin första solokonsert förrän nästa år. SM Entertainment har, som jag förstått det,  haft en typ av ”tre år efter debuten”-regel vilket skulle betyda att konserten borde gå av stapeln först maj 2011. Då hade jag planerat att vara i Seoul. Jag och Johanna hade till och med planerat att skjuta på vår först planerade avresa på grund av det här så att vi kunde gå. Men nej. Den kommer hållas den 18 december (plus en 19 december). Jag är inte redo och kommer inte att åka.


I maj hade jag kanske varit redo. Kanske kunnat stå för min pinsamt tydliga noona(nästan ajumma)-position. Kanske hade jag kommit så långt att jag tyckt att alla deras låtar var det bästa jag hört, lite som med Take That (som fortfarande heter Take That) för cirka sjutton år sedan. Då blev jag verkligen sådär fruktansvärt lycklig av alla deras låtar  på alla album, jag tyckte alla mixar på varenda singel var genidrag. Jag både förlät och älskade kompromisslöst ALLT (men allra mest Mark Owen och Babe). Ingen k-popgrupp har ännu lyckats få mig sådan (antagligen för att det finns för mycket bra. Det är lätt att man blir ofokuserad). Närmast just nu ligger Big Bang och fick jag välja är det dem jag helst vill se live. Med SHINee finns det fortfarande lite för mycket pinsamma moment (läs: mig själv, min ambivalens och feghet) och en del mindre bra låtar. Men nu pratar jag naturligtvis musikmässigt. Idolmässigt står SHINee högst förstås. Det är dem jag uppdaterar mig minst tjugo fem gånger om dagen på.

Fansen är redan upprörda för att de valt en så lite konsertlokal (den tar bara 4 000 personer, deras fanmeetings brukar ligga på en 5 000 personer). Tydligen är den arena de brukar använda under renovering och lite känns det därför som om SM påskyndar det här i panik nu. Med Super Juniors skandaler, f(x)s förlorade medlem och *sobs*-karusellen DBSK/JYJ försöker de flytta fokus till sina succéer SNSD och SHINee. Förståeligt men ändå irriterande.

ÅÅÅÅhh nej. Det hade varit så bra, så PERFEKT, om konserten varit i maj. Nu kommer jag sitta här och bittert tänka ”typiskt” i december.

/e

Annons
Detta inlägg publicerades i Oro, Spazz och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Neeeeej SHINee, inte än! AAAAAAAAAhh

  1. PoeticGoofy skriver:

    Jag funderade just när skulle få ha sin första konsert… efter andra albumet brukar jag ta som tumregel så jag förväntade mig nog att det skulle komma snart. Synd att det blev så fel med era planer 😦

    • dancingonourown skriver:

      Ja, jag är sur. Frågan är också hur svårt det skulle vara att få tag på biljetter om det är en så ”liten” konsert och man inte har bra koreanska kontakter? /j

  2. Pingback: Neeeeeeej (igen), SHINee! | Dancing On Our Own

Kommentarer är stängda.