It’s raining in Shanghai

Igår skrev jag att om en lätt oro inför att Jaejoong skaffat twitter. Han mår inte bra just nu (vilket har många anledningar, vi fans vet inte vilken som är värst och mest bidragande.) Direktkommunikation med fansen är ett stort ansvar. Twitter är läskigt om man är ur balans, man kan lätt råka delar med sig av fel saker. Vad som är fel saker är dock en smaksak om hur öppen man ska vara. Jag tänkte att Jaejoong var ute på hal is igår när han skrev om sin kändiskompis som begick självmord i somras och vars pappa precis dött i cancer: ”I don’t even have the strength to talk today.” ”A really bad thing happened today… I’m sorry… I’ll contact you again sometime..” Och tre timmar senare. ”Good night, I made a promise with hyung that I’d live to make up for him too…” ”I hope you’re smiling somewhere in heaven because you are the light for me and many others so I’ve got to live thinking of hyung…” Jag vet vad Elin tänker typ; dramaqueen det var väl onödigt. Skulle Jaejoong varit någon av våra bekanta som twittrat samma sak hade hon sagt det samma. Jag skulle försvarat den bekanta för sakens skull, men varit osäker på vad jag egentligen tyckte. Men Jaejoongs twitter slutar inte där utan strax efter kommer ett  ”I’m sorry for worrying you.” Och nästa dag PÅ ENGELSKA, Jaejoong pratar typ inte engelska, han har skrivit på engelska för att så många som möjligt av de oroliga fansen snabbt ska förstå. Någon påpekar att engelskan ser lite ut som googletranslate.  

Och min oro är borta. Han kan hantera det här. Han har valt att ha en nära relation till fansen och vet vad den innebär, han är en dramaqueen men en med kontroll. Hans gräns går lite närmare det privata än vad jag skulle ha dragit den om jag var kändis. Eller vänta kanske inte, jag skriver ju en blogg där jag lämnar ut valda delar av mina känslor. Jag är okej med hans val, det är modigt och kanske smart. I det här fallet gör det ju att fansen förstår om han beter sig nedstämt och märkligt under det pågående turnén och slipper oroa sig för att det är något annat fel. Jag måste skaffa twitter. /J

Annons
Detta inlägg publicerades i Oro och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till It’s raining in Shanghai

  1. PoeticGoofy skriver:

    Twitter har blivit förövrigt ganska stort i Korea nu känns det som… jag märkte att fler och fler kändisar skaffade twitter ungefär när JJs drama gick (Sunao…. ngnting).

    Jätteroligt att följa dem, flera skriver väl mest på koreanska. Men t.ex. Siwon brukar skriva på engelska. Och naturligtvis Jay Park (är glad över att det går bra för honom nu, efter 2PM och allt… )

  2. dancingonourown skriver:

    Vi har ett dancingonourownkonto som vi skaffade för ett tag sedan för att kolla om namnet var ledigt. (Det var det.) Men vi har liksom inte kommit oss för med att använda det. Det tar liksom nog med tid att blogga (fast det är sjukt roligt och väldigt värt det.) Men för att få direkt info från JYJ så kommer jag hädan efter ta mig tid att allafall logga in. Få se hur det blir med egna uppdateringar. Och Siwon. Jag tyckte han var sjukt vacker när jag precis upptäckte k-pop (Men märkte snart att han var lite för manlig, stiff och kristen för att utvecklas till en crush.) Men uppdateringar på engelska låter väldigt lockande. /J

  3. Pingback: Koncentrationssvårigheter | Dancing On Our Own

Kommentarer är stängda.