Plagiat, mixgrupper och Telephone

I princip varje vecka (eller åtminstone en gång i månaden) kommer en k-poplåt som blir anklagad för att vara plagiat av någon västerländsk hit. Ett av de mest uppmärksammade fallen är kanske G-Dragons då hans monsterhit Heartbreaker påminde väldigt mycket om Flo Ridas Right round (som i sin tur lagligt lånat friskt från 80-tals hiten Spin me round (Like a record) med Dead or Alive). G-Dragons fall blev så pass uppmärksammat att nyheten nådde såväl Sony som Flo Rida himself. Historien slutade dock bra, istället för att kräva G-Dragon på pengar bestämde de sig för att spela in (och uppträda med) en version tillsammans (även om den absolut inte är lika bra som den första Heartbreaker-versionen).

Nu är det mixgruppen (eller vad man ska kalla det, både tjejer och killar) med det mycket medvetna namnet Co-Eds Bbiribbom Bberibbom som uppmärksammas av kommenterande hallyudyrkande neitizens. Både låten och videon påminner mycket om ett visst samarbete mellan Lady Gaga och Beyoncé. Hmm.

/e

Obs dansversion här om någon blev sugen. Heh.

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.