Rykten

Allkpop skrev igår att Changmin och Yunho skulle göra comeback nästa månad som en duo under namnet DBSK. Jag gick och la mig lite upprörd och lite glad. (EH vad fan, tre personer saknas. Kan de inte kalla sig något annat. Men skönt att de äntligen får chansen att sjunga och möta fansen.) Idag visade det sig vara ett rykte.

Deras bolag vårt älskade (eller inte) SM Entertainment säger att det inte finns några planer än. Yunho jobbar med sin musikal och Changmin med sitt drama. Hm… dubbla aktiviteter brukar inte hindrat SMs artister. Och Changmin har väl så vitt jag vet typ slutat filma och väntar på klippningen av dramat. Vad håller SM på med? Varför vågar de inte låta dem arbeta som en duo? Är de så rädda för att JYJ ska vara mer framgångsrika än de två att de inte ens vågar försöka? Vill de straffa de två som stannat kvar för att de inte lyckades få JYJ att ångra sig? Kan det inte betyda att Yunho och Changmin också tröttnar på SM och går vidare? /J


Annons
Detta inlägg publicerades i Oro och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Rykten

 1. PoeticGoofy skriver:

  Jag blev så glad igår kväll när jag läste att HoMin skulle få sin egna singel, och så besviken idag när SM säger att så inte är fallet… hade önskat att dem kunde släppa de låtarna som de uppträdde med på SM Town 2010. Men jag tror inte hoppet är över ännu. Såvitt jag vet så var det inga covers som de uppträdde med på SM Town, och tvivlar på att SM skulle låta dem sjunga låtar som sedan inte kommer att användas/släppas. Men klart… det blir ju konstigt med bara dem två…

  Å andra sidan, som TVXQ fan sen 2006 så antar jag att jag har vant mig vid att betrakta TVXQ på ett visst avstånd. Speciellt på senare tid sen stämningen. Jag har inget begrepp över ”JYJ” och ”HoMin” som två skilda enheter, och funderar inte på vad som är rätt eller fel över vad dem gör eller kallar sig.

  För mig kommer TVXQ främst, detta är en del i TVXQs historia… man får kalla det ett dystert kapitel om man vill men jag tror att TVXQ kommer tillbaka igen som 5. Always Keep the Faith, eller hur? 🙂 Hur som helst, jag uppskattar all musik från alla TVXQ medlemmar, deras musik är som julafton för mig ^^

  Hittade er blogg idag så fick för mig att skriva lite haha ^^

 2. dancingonourown skriver:

  Hej. Välkommen. Fint med en lång kommentar. Det är lite för lite diskussion med läsarna på den här sidan.

  Jag hoppas och tror också att HoMin kommer att släppa det som inte var covers på SMTown. Det lät bra och jag saknar dem sjukt mycket. Om det inte blir en återförening är det liksom bättre med en lyckad duo och en lyckad trio än ingenting alls. Men jag är paranoid över SM och deras beteende. Vill tex. tro på en återförening men vill verkligen inte att JYJ ska bli tvingade att jobba under SM när de så tydligt visat att de inte vill det. Så jag tvivlar och hoppas om vart annat. Och på senaste tiden har jag försökt att tänka på Always keep the faith som ett uttryck för att alla medlemmarna ska få utvecklas och vara lyckliga oavsett om det är tillsammans eller på varsitt håll. Men jag vet inte, det är svårt, för DBSK är ju musikaliskt bäst tillsammans som fem. /J

 3. Pingback: Total epic success och total epic fail 14 | Dancing On Our Own

 4. PoeticGoofy skriver:

  Ja, jag saknar HoMin också. Jag tror absolut att SM kommer att försöka få ut dem på scenen igen, kanske som en duo, men troligtvis även som solo.

  Jag är glad att de alla har fått testa på musikaler, dramas och soloprojekt, vilket de inte hade möjlighet till när de var aktiva som TVXQ. Det var roligt att se dem utvecklas på olika håll, och få se dem göra annorlunda saker. Men, fortfarande är TVXQ det som är själva grunden till allt… du har rätt, de är musikaliskt bäst tillsammans och det soundet är svårt att få till med bara tre eller två.

  Jag vill gärna tro att TVXQ kommer att återförenas, men nej, tror inte att det kommer att ske helt under SM. Förhoppningsvis kommer en tid då stridyxorna är nedgrävda (från SMs sida) och SM kan låta TVXQ bli återförenat igen. T.ex. genom att JYJ blir managed av en annan agency medan HoMin antingen stannar kvar i SM eller t.o.m byter agency. Always keep the faith är för mig inte heller bara ett uttryck för att dem ska bli 5 igen, men ett uttryck för att komma ihåg att oavsett hur mörkt det ser ut, always keep the faith, det kommer bli bättre igen.

  Problemet är att SM har förlorat sitt ansikte, det känns inte som det är ”business” längre, nu verkar det ha blivit personligt för SM.
  SM förlorade sitt anseende när JYJ stämde dem, och det hade kunnat sluta där, men i och med att SM drev på frågan så hårt och ägnade sig åt smutskastning så har dem grävt ned sig i en grop som de inte verkar kunna gräva sig upp från. Deras rykte är mer förstört än det var efter att HOT splittrades. Att Hangeng även lämnade SM ger mer trovärdighet till JYJ, men SM får stå där med skammen. SM Town 2010 kändes som ett försök från SMs sida att försöka stärka den ”familjekänsla” som SM Family påstås stå för. Aldrig tidigare har man dokumenterat SM artisterna på turné så att man kan visa den lilla perfekta världen där alla är vänner och allt är bra. Jag undrar just hur det ser ut bakom kulisserna…

  En sak som jag tycker är mest jobbigt med SM är den hat-kärlek man har mot dem… SM skapade TVXQ, SHINee, Super Junior, f(x), SNSD… det är svårt att bara avfärda SM som ett ont företag. För man vill ju inte stödja ondskan? Ändå kan jag inte låta bli att köpa Shinee’s nya album, eller vänta spänt på någon ny hit från SM. För de kan musik, det gör dem. Problemet är att de inte kan humanitet…

  Skönt att skriva på svenska för en gångs skull ^^

  • dancingonourown skriver:

   JA, alltså du har helt rätt om SM. Det är så konstigt dubbelt. Som att vara kär i någon som man samtidigt hatar. Jag är under perioder väldigt arg och tänker att nu får det vara nog, sedan kommer det något nytt med SHINee och då smälter jag, glömmer för en stund och blir helt lycklig. Och man kan ju inte glömma att utan SM skulle inte DBSK ha funnits. Jag föll för k-pop för nästan två år sedan genom DBSK. Så jag har svårt att känslomässigt relatera till HOTs splittring. Men från vad jag har läst, verkar det onekligen som att SM har skött det hela något mer osmidigt och agressivt den här gången. Som att de känner sig personligen kränkta av JYJ och ska hämnas till varje pris. (De verkar liksom inte lika arga på Hangeng fast han gör jättekarriär i Kina.)

   Jag hoppas mest att ett mirakel/revolution ska ske på SM, att lite människor byts ut och en attitydförändring sker när det gäller mänskliga rättigheter. Annars kommer vi säkert att se SHINee gå samma väg som DBSK och HOT om några år. Andra hoppet är som du skrev att HoMin skulle byta agency och börjar samarbeta med JYJ. Men då är liksom SHINee, f(x), SNSD, Super Junior och BoA fortfande kvar. Och jag gillar dem med.

   Eh ja k-pop är komplext. Jag har också en känsla av att man som svensk har svårt att förstå Sydkoreansk business och därför blir extra upprörd och förvirrad över vissa saker. /J

 5. PoeticGoofy skriver:

  Skönt, då är det inte bara jag som känner mig så splittrad med SM 😉 Jo, de skapade ju faktiskt TVXQ, utan SM inget TVXQ… men å andra sidan så hade de väldigt skumma metoder för att göra TVXQ bäst… t.ex. för lite sömn, en veckas ledigt om året, alla shower, promotions i både Japan och Korea m.m. Vilket gör att jag nu börjar bekymra mig över Shinee som lär få gå i TVXQs fotspår, precis som TVXQ gick i HOTs fotspår. Jag var inte heller inne i k-pop när HOT fanns, men vad jag förstod så var SMs metoder rätt råa när HOTs ex-medlemmar(som inte var i SM) skulle släppa skiva och försöka sig på en karriär utan SM. Klart de satte käppar i hjulet den gången också…

  Ja, ett byte av nyckelpersoner i SM skulle kunna förbättra det… hoppas man. SM har ju nästan en förbannelse över sig nu, pojkband är populära i några år, sedan sker en ödesdiger splittring från SM. Man hoppas ju att Shinee ska klara sig… men, som sagt, förändras inte ngt hos SM så lär de gå samma öde till mötes 😦

  Jo, klart det är svårare som västerlänning att förstå S. Korea i alla lägen… lite kulturkrock. Men som tur är så är de koreanska fansen minst lika upprörda över de slavkontrakt som TVXQ hade/har. Så på den punkten har vi nog rätt att vara upprörda ^^

  Jag är bara så stolt över hur JYJ har skött alltihopa… jag var lite besviken i början över att dem inte gav några kommentarer alls nästan. Inte ens en presskonferens om saken. Men jag börjar förstå mer och mer… antagligen är det mkt som de inte kan prata om pga domstolen. Men även andra saker… tänk bara på hur Avex CEO, Max Matsuura har skrivit massa dumt på twitter… helt otroligt, hur tänker den mannen? Det räcker väl att SM har grävt ned sig, ska Avex gräva ned sig också? JYJ måste ha bra rådgivare, med tanke på hur deras karriär går och hur de lyckas ducka från alla anklagelser som SM försöker sig på (som senaste, med dubbelkontrakt).

  Så förhoppningsvis klarar sig JYJ bättre än HOTs ex-medlemmar 🙂

  ps. Hangeng, tror att SM låter honom vara på grund av att han inte promotar i Korea, utan stannar i Kina. Dessutom blev hans skulder till SM betalda av hans nya agency i Kina om jag inte misstar mig. Tror inte han kommer kunna uppträda i Korea på länge…

 6. dancingonourown skriver:

  Ja jag hoppas verkligen att JYJ vet vad de gör. Jag tycker att det är proffsigt och smart av dem att inte prata klarspråk om SM innan rättegången är över. Jag menar annars kan de riskera att framstå lite som Max Matsuura. (OBS bara lite JYJ skulle aldrig kunna match honom i oproffsighet) Den mannen är verkligen eh…jag förstår bara inte. En högt uppsatt CEO som fylle-tvittar personliga och dramatiska meddelanden om sina arbetskamrater. JYJ har ju klart visat fansen att de haft det jobbigt, är ledsna, oroade, försöker sitt bästa och skulle vilja men inte kan säga allt. Jag är lite kär i Jaejoong (eller mycket). Hur han hanterade att prata med fansen under första framträdandena som tre efter den tydliga splittringen i Japan är bra så vackert och smart. Sen såg jag nyss ett hemskt inslag från Malaysia där någon tv-kanal försökte smutskasta och håna JYJ totalt. Men sådant är det ju jämt, det finns en del som inte förstår storheten i det man försöker göra vad det än är.

  Och Hangeng, jag visste inte att hans bolag betalat SM. Men det gör det ju lite mer förklarligt att han kan sitta i kinesiskt TV och öppet prata om hur elaka SM är. Jag tänkte att även om han var i Kina så borde ju SM bli väldigt stressade över (om inte hans popularitet och skivförsäljning) så hans öppenhjärtlighet. Jag menar det han säger sprider sig ju snabbt till alla fans världen över. Men i så fall är det väl antagligen ingenting SM kan göra åt saken. /J

 7. Pingback: Varför Jonghyun? | Dancing On Our Own

 8. Pingback: Amber, Changmin och Yunho!!! | Dancing On Our Own

Kommentarer är stängda.