SHINee-incidenten

Först i dag skrev allkpop om SHINee-incidenten. I artikeln citeras ett uttalande från SM Entertainment där man snällt skriver att fansen visade väldigt stort intresse och att det därför blev stora påtryckningar. Jonghyun ska ha råkat blivit knuffad och stukat foten. Även Key har skadat sig och måste vila i två dagar (säkert längre egentligen men det går ju inte eftersom SHINee måste delta i alla helgens musikprogram. Jävla SM.)

Kommentarerna under artikeln är inte lika snälla. Fansen är väldigt arga och mycket hat riktas mot de indonesiska fansen. Indonesiska fans försöker försvara sig med att det faktiskt inte var alla, inte just dem, och att säkerhetssystem brast. Gånger som den här blir det också väldigt svårt. Överhuvudtaget är det svårt att tacklas med bilden av det hysteriska fanet och fans sedda som en enda stor skogstokig massa. Saker som detta händer men det hör faktiskt inte till vanligheten och kanske är det därför bättre att artikeln och SM är snälla mot fansen i dagsläget.

Frågan kommer dock komma tillbaka eftersom just detta ändå är en del av fandom. Men att ta allt på en och samma gång blir allt för övermäktigt. Nu hoppas jag på att JongKey vilar ut fint tillsammans istället.

/e

Annons
Detta inlägg publicerades i Oro och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.