Nu vill jag inte mer

Jag ångrar att jag kärat ner mig i k-pop. Sydkorea är ett obehagligt land. Jag vill inte vara besatt längre. Jag trodde att jag skulle spazza över fancams och nya bättre ljudupptagningar från JYJs showcase idag. Jag trodde också att jag skulle kunna fokusera på att få lite andra saker gjorda än att sitta framför min dator. Men nu är jag fast och arg. SÅ JÄLVLA ARG och förvirrad. Allting gällande DBSK, JYJ, HOMIN, Avex och CJes är en röra. Det är det alltid. Men enligt allkpop har två nya saker hänt.

1. SM har återigen stämt JYJ och ifrågasatt om de med dubbla kontrakt kan släppa en skiva. Detta trots att den första instansen tillåtit JYJ att arbeta med egna aktiviteter medan den långa konflikten om slavkontrakt med SM reds ut av rätten. Enligt många fans är SMs anleding till den nya stämningen att tvinga JYJ att vänta på domstolens beslut innan de kan fortsätta sin skivförsäljning. SM vet att de kommer förlora i rätten men för att förstöra marknadsföringen av JYJ är de beredda att göra vad som helt. Det är hemskt onödigt och gör att jag återigen tappar lusten till alla andra band som SM producerar. Men handlingen är inte oväntad. Det gick lite för lätt för JYJ att slå DBSKs rekord i förbeställda skivor i Sydkorea.

2. Den andra saken är värre. DET ÄR HELT JÄVLA SJUKT FAKTISKT. KFPCAI (Korean Federation of Pop Culture and Art Industry) har skickat ut rekomendationer till alla stora tv-kanaler och liknande att inte marknadsföra och stödja JYJ. Detta för att JYJ förstör den koreanska vågen. KFPCAI säger sig inte välja sida i konflikten mellan SM och JYJ men menar att ”DBSK had a huge effect on the Hallyu Wave and on other idol groups walking their own paths, but for the group to separate is the same as throwing cold water on the numerous agencies preparing hard to advance overseas.” De menar också att DBSKs splittring drabbar andra grupper som redan har tagit sig in på exempelvis den japanska marknaden. Ja DBSK har gjort mycket för den korenaska vågen men nu vill tre av DBSKs medlemmar inte jobba under SM längre. Och ingen kan tvinga dem att göra det. ATT LÖSA PROBLEMET GENOM ATT BE ALLA BOJKOTTA JYJ ÄR SÅ DUMT. Det kan verkligen skada Sydkoreas rykte utomlands. Att för nationens bästa bojkotta tre personer som lämnat ett skivbolag på grund av slavkontrakt. Det är bisarrt. Man kan inte begära att Yoochun, Junsu och Jaejoong ska offra sin lycka för den koreanska vågens skull. Dessutom är JYJ Japans bäst säljande grupp, de samarbetar nu med stora internationella stjärnor, ska turnera runt i hela Asien och USA, anstränger sig för att lära sig engelska och är trots SMs desperata försök att smutskasta dem sjukt populära i Sydkorea. JYJ håller förhoppningsvis på att erövra världen på egen hand och därmed sprida den koreanska vågen. AAAAAAAAA jag vill bara gråta KFPCAI.

/J

Annons
Detta inlägg publicerades i Oro, Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.