Kalabalik

Usch, ibland vaknar man till en hel rad av obehagliga nyheter. JYJs skivsläpp är försenat på obestämd framtid eftersom SMEntertainment inte vill ge upp. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag lämnar det till Johanna. Hon är mer insatt och bättre på att hitta bra information om DBSK och JYJ än mig.

Jag fokuserar istället på SHINees besök i Indonesien som verkar ha slutat i katastrof. Varnar också för att det nu kommer en rad av ”verkar ha”, mycket för att det fortfarande mest är rykten som cirkulerar på fansidor. Vad som dock definitivt har hänt är att fans vid Korean-Indonesian Friendship Sharing Concert i Jakarta lyckades ta sig in på backstage-området efter att SHINee uppträtt. Tumult och panik ska ha uppstått och en del incidenter verkar ha hänt innan SHINee lyckades ta sig ur fanmassan. Därefter spekuleras det fritt och det bråkas öppet i kommentatorfälten bland Shawols (SHINees fans).

Jag får återkomma när situationen klarnat något med exakt vad som hänt men den största konsekvensen verkar vara att Jonghyun skadat sitt ben så pass mycket att han inte kan gå (det finns bilder på hur SHINees manager bär honom på ryggen). Hur och när han skadat sig är oklart. Ett annat rykte som berättas gång på gång från fans som var på plats är att fans började dra Onew i håret och att han ska ha blivit väldigt arg. Fans utanför SHINees buss ska ha sett en upprörd ledare, som i vanliga fall är ett enda stort leende, som slår handen i bussrutan av ilska. Först gick ett rykte om hur Taemin ska ha ramlat av fansens påtryckningar men det verkar ha avfärdats nu. Key och Minho uppges endast ha skymtats arga och förvirrade i bussfönster efter incidenten.

Ingen av de allmänna k-popsidorna har rapporterat om händelsen än. Jag har endast läst om händelsen på SHINee-bloggar. De indonesiska fansens SHINee-sida uppger dock i sitt senaste uttalande att det handlar om fans som tagit sig in och varit unpolite  samt showing an attitude of complete insanely extreme fans. Ber att få återkomma med analys när mer information finns. Mycket kan som sagt vara rykten men det väcker mycket tankar om en annan typ av fandom, en variant som ligger på milsavstånd från var jag är just nu. Som vi upprepat gång på gång är vår fandom något av en drömvärld. En värld som vi skapar genom att sitta i trygga Sverige och drömma oss bort. Vår fandom ligger för tillfället framförallt på tankenivå (och skaparnivå). Händelser som denna, rykten eller inte rykten, uppmärksammar på ett smärtsamt sett den mer handgripliga typen av fandom.

/e

Uppdatering: Fortfarande ingen allmän sida som skrivit om händelsen. Kanske är det för skamligt (både från arrangörernas, bolaget och fansens sida). Enligt ett långt vittnesmål från ett ögnvittne på en av SHINee-bloggarna ska dock Jonghyuns skada inte bero på kaoset som uppstod. Fanet menar att det värsta kaoset uppstod när Jonghyun och Key redan var på bussen. Däremot skriver fanet att historien om hårdragningen och ilskan är sann. Kaoset ska ha brutit ut efter att Minho kommit ut från arenan, vilket ledde till upploppskänsla när Onew därefter kom ut. Fans höll därför fast honom i både hår och tröja medan han försökte ta sig till bussen.

I dag uppträdde SHINee som tremannaband (Onew, Minho och Taemin). Jag vet inte vad jag ska tro.

Annons
Detta inlägg publicerades i Oro och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.