Trams

Båda mina systrar är fast i en serie som heter Playful Kiss. En av huvudrollerna spelas av Jaejoongs kompis och min systers favorit Kim Hyun Joong. Hyun Joong var/är ledare för pojkbandet SS501 och har varit med i supersuccén Boys Over Flowers (där han spelar lidande violinist). Han är som sig själv i intervjuer och liknande bland det charmigaste som finns, som sångare och skådespelare är han en medelmåtta. Efter att ha tittat på halva första avsnittet av Playful Kiss med min yngsta syster dömde jag ut serien totalt. Seg och för tramsigt var mitt betyg.

Jag valde istället att börja titta på en annan kompis till Jaejoong, Yoochuns historiska drama Scandal. De två första avsnitten var bra. Yoochun springer runt i lustig hatt och är viktigpetter och den kvinnliga huvudrollen är utklädd till kille och inte fullt så trög och klumpig som kvinnliga huvudroller brukar vara i koreanska ungdomsserier. Men vid tredje avsnittet tog det stopp. ”Licence pending in your territory” står det där videon ska vara på viikii.net. Blä. (Och inte hittar jag den översatt på youtube.)

Eftersom jag har ett starkt behov av sydkoreanska serier jag gav Playful Kiss en chans till och mina systrar hade såklart rätt. Det är bland det tramsigaste serierna jag har sett. (Om man räknar bort alla taiwanesiska serier. Som den taiwansiska versionen av Playful Kiss. Två säsonger finns det, It started with a kiss 1 och 2. SÅ SJUKT TRAMSIGT. Behållningen är att heta Jiro blir kär i en vit tjej i andra säsongen. Eller hon blir kär och förför honom. Och de hånglar pytte.) Men Playful Kiss är vid mitt andra försök mycket underhållande. Jag är fast och Huyn Joong har växt som skådespelare. Han charmar mig med sin ironiska ömsom elaka ömsom tonårsdeprimerade tonfall. Att den kvinnliga huvudrollen är en klumpig något trög tjej som gör så mycket pinsamheter att man inte vet var man ska ta vägen försöker jag leva med. Min syster sa att man kan tänka att hon beter sig som en fangirl tror att hon skulle bete sig om hon var tvungen att flytta in i samma hus som Kim Hyun Joong. Eh ja. Jag tror inte jag skulle skriva ett smäktande kärleksbrev och skriva under med namn och ge till min idol hur besatt jag än var. Men det handlar kanske om att jag är en feg fangirl. Eller ingen riktig fangirl alls. /J

Annons
Detta inlägg publicerades i Tv-serier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Trams

  1. Pingback: Bäst i Scandal | Dancing On Our Own

  2. Pingback: En stor kladdig kaka | Dancing On Our Own

Kommentarer är stängda.