Finmiddag

Jag och Johanna är väldigt nere i vår drömbild av Sydkorea. Den bild som vi har är antagligen mer av en alternativ påhittad skimrande värld än verklighet. Vi vet inte jättemycket om Sydkorea, det är mer av en k-popvärld för oss. Lär vi oss saker gör vi det också genom k-pop (som exempelvis om militärtjänst och arbetsmoral). Koreanska var länge också en sådan sak vi endast lärde oss genom serier och sånger med fokus på ord som saranghaeyo (jag älskar dig), haengbok (happiness) och haru haru (dag för dag).  I våras valde jag dock att ta det ett steg längre och började läsa koreanska vid Stockholms universitet.

Det finns många fördelar med att hitta ett relativt smalt intresse och språk att fokusera på. Ett är exempelvis att man kan bli inbjuden till ambassaden på middag. I måndags  var därför jag och ett tjugotal till studenter hemma hos ambassadören i hans residence i Stockholm. I trädgården fanns korean barbeque, i en av salongerna dessertbord och dryckesbord. Vi satt utspridda i fönsterkarmar och på finstolar och balanserade vinglas med soju och tallrikar med kimchi bland foton på ambassadören och Silvia, kristallkronor och dyra mattor. Jag har läst på universitet och högskolor i sex år och har aldrig varit med om något liknande. Kanske kan man säga att vissa vet hur man peppar studenter till högre studier.

Bittert insåg jag bland kamerablixtar att jag såklart inte tänkt på att ta med min kamera. Jag är alldeles för orutinerad som bloggare. Den enda bilden jag kan bjuda på är därför den på menyn. Men den är ju å andra sidan också i min (bland andras) ära.

Koreansk meny

/e

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.