Vackra par straffas med döden

Unga makalöst vackra par som tramsar runt och är kära måste straffas. En hemsk sjukdom äter långsamt upp den ena och lämnar den andra maktlös och till sist ensam kvar. I koreanska och japanska musikvideor berättas historien gång på gång till smäktande ballader. Jag är inte säker på att det handlar om att straffa lyckade människor men historien låter vanliga människor se vackra kändisar plågas. När jag berättar om temat för min mamma börjar hon prata om Dumas roman från mitten av 1800-talet Kameliadamen och hur temat en-offrar-sig-blir-sjuk-och-dör sedan dess återkommit i operor, filmer och böcker. Hon tänker att det handlar om ett ”pornografiskt vältrande i sorgen där smärtan blir ett sätt att känna att man lever. Istället för den tråkiga medelvägen där man håller allting borta.” Jag tror att hon har en poäng, en extra plågsamt njutning blir det såklart när det är ens idol som ska dö.

En musikvideo där Jaejoong utsätts för historien har precis släppts i Japan. I den kan man se honom springa lycklig med en tjej längst en strand, skälla ut en doktor och gråtande låta ett stormande hav slå över honom. Berättelsen är i mina ögon plågsamt förutsägbar men vi fans får se alla stora känslouttryck i hans vackra ansikte. Mamma menar också att Kameliadamen-historierna ”kan vara ett sätt att förbereda sig själv för en liknade sorg.” För ett halvår sedan släpptes en nästan identisk koreansk musikvideo med Yunho i huvudrollen. Jaejoong och Yunho står på varsin sida om ett splittrat pojkband men brukade vara Asiens populäraste fanfictionpar. Att två likadana historier berättas där de båda besöker en doktor och får reda på att de ska dö kan inte vara en slump. Vi fans får genom de dramatiska historierna, som vi vet är fiktion, bearbeta något faktiskt. Ingen har dött, men två vänner/älskare har gjort slut.

Yunho plågas:

Jaejoong plågas (Obs låten är något uppspeedad, för att inte bli raderad från youtube, men den är dålig så det är ingen direkt förlust.):


/j

Annons
Detta inlägg publicerades i Sex och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.