Vad fan händer?

Det är en röra i mitt huvud. Jag försöker hålla fast i någon teori men så fort jag tror mig veta ungefär vad som har hänt läser jag något nytt och förstår att min teori inte stämmer. Jag pratar så klart inte bara om livet i allmänhet utan om DBSK. Om jag kunde göra en kort sammanfatting av vad som hänt tidigare skulle jag det men historien har miljontals olika berättelser och infallvinklar gömd i sig och jag vet verkligen inte vilken som är viktigast. Det handlar om världens bästa pojkband, världens största fanclub, slavkontrakt, olika bolag och advokater i Asien, en splittring, flera splittringaroffentliga tårar, en sång om en återförening, tatueringar, fanfiction, ett samarbete med Kanye WestAlways keep the faith, motsägelsefulla uppgifter och en tystnad. 

Den senaste faktiska händelsen är att de tre medlemmarna som stämt DBSKs koreanska bolag SM och fortsatt samarbeta med DBSKs japanska bolag Avex som en trio (JYJ) inte längre ska samarbeta med Avex och göra aktiviter i Japan. De tre ligger just nu etta på typ alla listor i Japan med ett album och DVD som producerats av Avex. Beskedet om slutet på JYJ i Japan kom som en blixt från klar himmel. Vad som hänt är oklart. JYJs advokater och talespersoner säger en sak och Avex en annan. Klart är dock att ingen berättar allt, orsakerna ligger dolda och det är upp till fansen att gissa. Det är som det alltid är med k-pop och j-pop, tolkingsmöjligheterna är oändliga.  

Avex säger att det handlar det om att JYJ skrivit kontrakt med ett koreanskt promotionföretag CJes där VDn har ett kriminellt förförflutet. Enligt JYJs talesperson var Avex med i förhandligarna och hade alla information om bolaget innan JYJ skrev på kontraktet. Detta för att JYJ inte ville att det skulle bli problem med Avex. Talespersonen menar att Avex använder uppgifterna om bolaget för att mörka de verkliga orsakerna till att de inte vill sammarbeta med JYJ längre; att JYJ vägrar skriva på nya orättvisa och begränsande kontrakt. Till allt detta kommer uppgifterna om att Avex vill förnya och förbättra sitt samarbete med SM det bolag JYJ stämt.

Många menar att konflikten egentligen handlar om att Avex vill få JYJ att skriva under ett kontrakt som tvingar dem att samarbeta med SM och de två medlemmarna som valt att stanna hos dem Yunho och Changmin. Avex vill till alla pris återförena DBSK. När JYJ vägrar blir Avex tvungna att välja sida, efter att ha tjänat mängder av pengar på JYJ, väljer de att byta sida och samarbeta med SM. De kommer med största trolighet att hjälpa Yunho och Changmin med japanska aktiviteter.  

JYJ kommer nu med hjälp av sitt nya manegmentföretag och distrubutionskontrakt med ett skivbolag att fokusera på andra delar av Asien än Japan. Och vi fans har börjat bråka och välja sida. Den nya situationen gör att jag känslomässigt vet (inte bara anar) vilka som har mina starkaste sympatier. Jag är förvirrad men hatar Avex för att de valt bort JYJ även om det innebär att Changmin och Yunho kommer få göra succé i Japan. JYJ och Jaejoong står alltid närmast mitt hjärta.

 /j

Annons
Detta inlägg publicerades i Oro och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.