Gillar inte min dans

Upptäckte att en person klickat ”gillar inte” på min ensamdans. Först skrattade jag åt det, tretton har klickat att de gillar, så varför bry sig om persons åsikt? Men sen kunde jag inte låta bli att tänka och analysera varför.

Jag har alltså övat in, filmat och publicerat på youtube när jag dansar dansen till Taeyangs Where U At. För att det är en lätt aggressiv och slajmig sång där Taeyang tar sig mellan benen och slår sig för bröstet (på ett bra sätt) i stora jeans och t-shirt försökte jag skapa någon typ av kontrast genom att klä mig annorlunda än Taeyang. Jag är i videon klädd i fladdrig blommig kjol och rosa/aprikos tröja. Det i kombination med att jag som ung dansade mycket ballet och modern dans (OBS för snart 10 år sedan) men typ ingen streetdance eller hiphop gör att intrycket blir ganska feminint. Eller jag gör dansen på ett annat sätt än Taeyang. Själv tycker jag så klart att det är fruktansvärt jobbigt att se (det är det alltid att se sig själv på film) men jag tänkte att andra skulle tycka det var helt okej. Vi har mest tittare i Sydkorea och jag tänkte att många där skulle tycka det var intressant med en feminin tjej i ett land långt borta som gör exakt samma rörelser som maskulina Taeyang. Och det gör säker många men inte EN. Den här personen har blivit så upprörd av min dans att den klickat ”gilla inte”.

Förhoppningsvis tycker personen att jag inte gör stegen tillräckligt korrekt, att jag fuskat som inte övat in hela dansen eller att mitt kroppsspråk är fult. Allt det kan jag ändra och göra bättre. Jag misstänker dock att det handlar om någonting som jag har svårare att ändra, att jag är en vit tjej i tjejiga kläder från ett land långt borta och därför inte anses värdig att dansa Taeyangs dans. (Någon tycker att jag sysslar med snusktants exotism.) Eller att någon på grund av min vithet och feminina framtoning tror att jag driver med Taeyang och sydkoreansk musik. Vita har länge varit bra på att driva med asiater. (Mamma vara kines pappa var japan stackars barn, är liksom askul. eeehhh.) Båda alternativen är obehagliga. Hur ska man hantera att vara vit och gilla asiatiska saker för att det inte ska bli fel? Går det? Jag vet inte.


(Behöver verkligen läsa mer om exotism och hitta ett förhållningssätt.) Det kan ju förstås också vara så att någon tänkte trycka på gilla och bara slant lite eller att någon ogillar låten rent allmänt. Men frågorna kvarstår. /j

Annons
Detta inlägg publicerades i Ensamdans och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.