K-pop eller riverdance på Friskis&Svettis?

Jag var på Friskis&Svettis i dag. Jag är nästan löjligt förtjust i skuttpassen i ring med en ledare i mitten. Så förtjust att jag sväljer det mest och hoppar i sidled utan att blinka till de flesta låtar, gör armhävningar till dålig hårdrock och så vidare. I dag kände jag dock att det var nog. Exotism finns inom många områden och visst har jag varit med om såväl Bollywoodinslag som rörelser inspirerade av afrikansk dans men i dag var i princip varenda låt så kallad ”världsmusik” och rörelserna inspirerade därefter. Det var hemskt.

Även om både låten från Mellanöstern, handrörelserna inspirerade från Kina och ”hiphopen” var pinsamt var det de två sista låtarna som tog priset. Först tango (där det var meningen att man skulle tönta sig med fötterna och samtidigt  låtsas att man höll i en hittepå-kavaljer medan man flyttade sig åt sidan, sedan låtsas att man fäste en ros i munnen och därefter smeka sig själv lite sensuellt). Därefter kom riverdance. RIVERDANCE. Ledaren delade upp oss i två grupper där vi mittemot varandra tvingades se allas försök till små fina tåhopp och benkorsningar. Man skulle kunna tro att vi alla cirka sjuttio personer i åldrarna mellan 17-70 skulle ha lämnat lokalen vid det här laget men vi hoppade på snällt allihop. Man gör så. Det är Friskis-kutym.

Jag har ungefär tusen gånger tänkt hur ultimat ett k-pop/j-pop-pass skulle vara. Jag har redan satt ihop det i huvudet och valt ut låtar till de olika momenten i ett klassiskt Friskis&Svettis medelpass: styrkelåtar (bland annat Taeyang, BoA och DBSK), balansövningslåt (Noona) och jogginglåt (Super Junior). Inledningslåten på passet skulle bli en japansk singel (helt på engelska) från Big Bang:

Jag har som sagt tänkt det tusen gånger. Frågan är när jag vågar göra slag i saken och verkligen utbildar mig till Friskis-ledare. Känns ganska pinsamt men också ganska lustigt. I dag kändes det också fruktansvärt angeläget. Måste nog få tummen ur snarast. RIVERDANCE. Där gick gränsen för mig.

/e

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.