Hur många invånare har Sydkorea?

Elin fick frågan om befolkningsmängden i vårt favoritland en gång och svarade:                     – Ja det är många! När jag säger att jag gillar K-pop och längtar efter att flytta till Sydkorea får jag ofta frågor om hur många invånare Sydkorea har, hur dyrt det är att leva där, hur lätt det är att skaffa visum eller något annat praktiskt trivialt. Jag brukar liksom Elin svara något undflyende för att jag inte orkar förklara varför jag inte vet exakt. Vi har inte lagt vikt vid sånt. Vi har så mycket annat viktigare och intressantare att tänka på och läsa om: Var är Amber? Vem är Onew kär i? Kan vi definiera oss själva som fangirls? Vad menade Yoochun med sin tatuering? Sysslar vi med obehaglig exotism? Utnyttjar SM sina artister? Hur skulle jag reagera om jag träffade Jaejoong? Hur patriarkalt är Sydkorea? Osv… in i all oändlighet.

Men för att i framtiden kunna svara enkelt och snabbt (och utfall någon av er undrat) har jag kollat upp lite fakta.

Vet du att Sydkorea…                                                                                                                             har närmare 50 miljoner invånare.                                                                                                    inte kräver visum av svenskar som stannar i mindre än 90 dagar.                                                är ett relativt dyrt land att leva i men att skillnaderna mellan Seoul och landbyggden är  stora, liksom skillnaderna i kostnader mellan hur man väljer att bo och leva i Seoul. 1 svensk krona är lika med ca 150 koreanska won.

/j

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.