Kimchirecept! (obs fuskigt obs)

I går bjöd vi vår kompis Hanna på middag. Vi var såklart sent ute med kimchin så det fick bli en fuskvariant den här gången med. Hittade inget riktigt bra recept heller så jag improviserade lite. Såhär gjorde jag:

Salladskålen delades i två delar och fick ligga i vattenbad under press i cirka två timmar. Jag skalade en liten bit rättika och skar den i tunna strimlor. Johanna strimlade purjolök. Detta blandades sedan med den strimlade och avsköljda salladskålen samt med en kryddpasta (där jag höftade rejält). I den var: malen mild paprika, mycket cayennepeppar (eftersom vi inte hade koreanskt chilipulver), pressad vitlök, riven färsk ingefära, salt, socker plus lite vatten, risvinäger och eftersom det inte fanns fisksås hemma heller (plus det faktum att jag är vegetarian) lite rapsolja. Klar! Den blev sjukt stark. Men helt okej.

/e

Annons
Detta inlägg publicerades i Mat och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kimchirecept! (obs fuskigt obs)

  1. Pingback: Riktig kimchi! | Dancing On Our Own

Kommentarer är stängda.