Till Korea via Taiwan

För några år sedan kom min kompis Linda hem från en långresa i Asien. Med sig hade hon en tidning som hon köpt i Hong Kong. Eftersom hon var medveten om min förkärlek till pojkband hade hon valt en som pryddes av fyra sjukt vackra killar.


Något år senare fick jag och Johanna en fix på att kolla upp vilka killarna egentligen var. Vi satt vid köksbordet i min studentlägenhet och kollade på video efter video med gruppen som visade sig heta Fahrenheit och komma från Taiwan. Jag tyckte musiken var förfärlig men att killarna var vackrare än något pojkband jag tidigare sett. Efter ett tag började musiken kännas mer okej.

Här är en video med massa människor som mår dåligt och vill ta livet av sig men blir räddade av en liten ängel som kommer med en iPod i present:


En av nyheterna i dag på allkpop är att k-popbandet ZE:A varit i Taiwan och hängt med Fahrenheit. Det var länge sedan jag lyssnade på Fahrenheit. (Minst två månader sedan och då högst en låt.) Musiken håller inte alls mot k-pop. Fahrenheit kan inte sjunga. De kan inte dansa. De borde inte vara ett pojkband utan satsa på sina skådespelarkarriärer. I alla fall tre av dem är riktigt bra och taiwanesiska serier är att rekommendera. De får hångla OCH prata om sex till skillnad från de pryda pussarna i koreanska serier. Bara en sån sak.

Det märks i de internationella fansens kommentarer till artikeln att vägen till k-pop ofta gått genom Fahrenheit. (Via till exempel youtubes fantastiska ”klicka-sig-vidare-till-andra-klipp-du-kan-gilla”-funktion.) De flesta verkar dock precis som vi lite övergett farbröderna i Fahrenheit (de är mellan 24-30 år gamla). K-pop har fått oss att ställa högre krav på idolerna. Men ToGetHer med Fahrenheit-medlemmen Jiro är fortfarande den serie jag gråtit mest till någonsin.

En fin ToGetHer fanvideo till Snow Patrols Chasing cars. *Cries*

/e

Annons
Detta inlägg publicerades i Spazz, Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.