Var är Amber?

I juni mitt under f(x) promotion av singeln Nu Abo skadade Amber sin vrist. Hennes bolag SM sa att hon var tvungen att avbryta alla aktiviteter. Sedan dess har f(x) hunnit promota ytterligare en singel, uppträda i diverse program och medverka i reklamer. Allt utan Amber. Var är hon?

Jag vet att en vrist kan vara svårläkt. Men skadade ben brukar inte hindra SM från att låta sina artister medverka i konserter och liknade. Nyligen satt SHINees Minho på en stol och rappade när resen av gruppen dansade. När DBSKs Jaejoong skadade sitt knä 2005 gjorde SM allt för att han skulle kunna sjunga sina delar. De satte honom ovanför de andra uppe i taket på en soffa, lät honom komma upp ur en lucka ur golvet samt helt enkelt bitvis halta runt på scenen. Ett band är ingenting utan dess stjärna och SM vet det. Tjejer skriker när androgyna Amber rappar. Hon är den som gör att f(x) skiljer sig från andra tjejigare tjejband.

Min oro blir inte mindre när jag läser på allkpop att Super Juniors avhoppade kinesiska medlem Hangeng funderade på att ta sitt liv när han jobbade för SM. Har amerikansk/kinesiska Ambers roll i f(x) blivit för betungande och komplex? 18-åringen är flickidol och med all säkerhet tillsagd att spela på sitt pojkiga sett. Hon får antagligen inte säga rakt ut att hon är lesbisk (om hon är det) men ska spela på att så skulle kunna vara fallet. Detta i ett land där homosexualitet av de flesta anses allt annat än naturligt. Hur mår Amber? Var är Amber? /j

Annons
Detta inlägg publicerades i Oro och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.