Yoochuns sätt att göra slut?

Yoochun och Jaejoong från DBSK har ”Always keep the faith” tatuerat på bröstet. Jag, Elin och miljontals andra fans har upprepat uttrycket så många gånger att det blivit vårt eget. Det handlar inte längre om vad uttrycket betyder för Yoochun och Jaejoong utan vad det betyder för oss.

För oss är betydelsen att vi inte ska tvivla på att, de för tillfället splittrade, DBSK ska stå enade igen. Vi ska heller inte tvivla på att DBSKs alla fem medlemmar gör sitt bästa i situationen. De har alla sina orsaker, Changmin och Yunho till att de stannar hos SM Entertainment och de andra till att de har stämt SM. Vi ska inte tvivla på att DBSK egentligen vill uppträda och bo ihop, att de älskar varandra. Skulle det visa sig att de inte längre vill vara en grupp, att de hatar varandra, skulle marken under våra fötter rämna. Våra hjärtan skulle brista. Nu lever vi i ”Always keep the faith”, gamla sånger, videor och fanfiction där de möts i smyg. Jag förstår att en återförening är långt borta men jag har aldrig på allvar tvivlat över att det de egentligen vill är att vara tillsammans. Jag vill tro (och tror) att SM är problemet. Därför blir jag chockad och rädd när jag ser Yoochuns nya tatuering. Han har själv publicerat den på sin Cyworld. Under ”Always keep the faith” har han lagt till tre namn ”My Jaejoong Yuhwan Junsu”. Yuhwan är Yoochuns yngre bror. Jaejoong och Junsu är de två medlemmarna som han nu bildat en tillfällig trio med.

Yoochun måste vara medveten om vad ”Always keep the faith” har blivit ett slagord för. Ändå eller just därför väljer han att lägga till tre namn till uttrycket. Varför? De tre är de viktigaste personerna i hans liv är det naturliga svaret. Men det räcker inte för som fan ser man bara de två namnen som inte står där. Hade han valt att tatuera ”My Jaejoong Yuhwan Junsu” någon annanstans än under just den tatueringen hade det känts något enklare. Yoochun har alltid varit närmast Jaejoong och Junsu i DBSK. Det är egentligen ingenting konstigt med det. Men som ett tillägg till den tatueringen? Jag vill förstå honom, jag försöker, men det enda svaret jag hittar är att han försöker säga oss något. Han vill ta tillbaka sin tatuering och göra uttrycket till sitt eget. Dedikerad den till dem som står honom närmast, inte en dröm och människor som inte längre är viktiga. Men varför måste han visa oss tatueringen? Är det ett viktigt tillägg för hans egen skull, för att inte blanda ihop sina drömmar med andras, kunde han hållit tatueringen privat. Han måste förstå att den lilla bilden kommer att leda till att tusentals fans gråter, att hjärtan brister. Han måste ha gjort det med en mening.

Jag vet inte. Jag tänker att även om Yoochun vet att DBSK aldrig kommer att återförenas så kan han väl låta oss behålla idéen om att han delar vår dröm. Låta oss tro att han helst vill återförenas med Yunho och Changmin under annat bolag. Hur jag än vänder och vrider på det får jag inte ihop Yoochuns motiv, om det inte är så att han genom tatueringen vill ta avstånd från DBSK. För varför vill han annars göra oss ledsna? Vill han förvarna oss inför någonting, ett hemskt avslöjande om varför de splittrats? Flera menar att det får plats två till namn under texten och att ljuset som faller in på bilden täcker över Yunho och Changmins namn. Detta för att han inte får visa deras namn på grund av konflikten. Jag tycker det låter väldigt konstigt. Om så vore fallet varför skulle han vilja oroa och såra oss? Jag börjar tro att han är trött på vår längtan och kärlek, att den blivit en tung och kvävande börda. Kanske är det här Yoochuns sätt att göra slut med DBSK och Cassiopeia? /j


Annons
Detta inlägg publicerades i Oro och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.