Always keep the faith

Det finns saker fans inte vill tro på. DBSK håller på att splittras. De har inte uppträtt tillsammans på över ett halvår. När de senast sågs tillsammans i Japan var de stela och stiffa. De sjöng men två av medlemmarna såg ut att vilja dö. De andra tre, möjligtvis skuldmedvetna, försökte desperat få sången att lyfta. Det var påtagligt att allting var fel.

Medlemmarna Jaejoong, Yoochun och Junsu har stämt DBSKs koreanska bolag SM för slavkontrakt. De andra två Yunho och Changmin står på SMs sida, deras fäder har uttalat sig om att de andra tre svikit deras sönder och SM. Under de senaste framträdandet var DBSK antagligen tvingade att uppträda ihop av deras japanska bolag Avex, som hamnat mitt i tvisten. DBSK är nästan lika stora i Japan som i Korea och har där kontrakt med Avex. Just nu jobbar Jaejoong, Yoochun och Junsu med hjälp av Avex på en egen skiva. De har varit i Los Angeles och spelat in tillsammans med bland annat Kanye West och Timbaland. Yunho och Changmin jobbar i Korea med mindre spektakulära projekt.

Ingen av medlemmarna har själva sagt något om vad som ligger bakom allting, som fan vet man ingenting med säkerhet. Tidningar spekulerar, de fem medlemmarna får inte träffas för SM, SM anklagar och hotar de tre, de tre säger att de vill men inte kan berätta allt, olika advokater stämmer hit och dit, de tre uppträder på en gala som SM bojkottar och säger att de älskar de andra två medlemmarna, Avex vd säger att han har försökt fixa allting men att det inte går, det kommer fram stalkingbilder av Yunho och Jaejoong tillsammans på en bar och fansen ropar ”ALWAYS KEEP THE FAITH!”.

”Always keep the faith” är ett uttryck som för fansen symboliserar DBSK. Det handlar om att man aldrig ska tappa hoppet om att de ska vara tillsammans för evigt. Många som inte är fans ser det som ett sjukligt förnekande. Jaejoong och Yoochun har båda uttrycket tatuerat på bröstet. Jag har länge velat tro på en återförening men på senaste tiden har jag börjat acceptera att de nog inte kommer hända. För Jaejoong och Yoochun handlar nog ”Always keep the faith” mer om livet i allmänhet. DBSK var världens bästa pojkband men alla vackra saker är förgängliga.

/j

Annons
Detta inlägg publicerades i Oro och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.