Exotism eller pojkband?

Alla idoler som ligger på vår hatkärlek SM Entertainment deltar också flera gånger årligen i SMTown. SMTown är projektnamnet för högtidsevent som jullåtar och sommarkonserter. SMs artister uttrycker sig som om de bor i SMTown och att de alla är som en stor familj. Fem gånger tidigare har de åkt på turné. I augusti är det dags igen och för första gången någonsin sträcker sig turnén utanför Asien. Den 4 september står flera av våra favoriter på scenen i Staples Center i Los Angeles. SHINee, f(x), Changmin&Yunho (men inte de tre övriga DBSKmedlemmarna som stämt SM, cries), BoA, Super Junior, SNSD med flera.

Övriga städer som hittills offentliggjorts är Seoul, Shanghai och Tokyo. Vi vill åka. Får ont i magen av att inte åka. Vi borde åka. Men vi vet inte om vi vågar, om vi tappat så pass mycket distans att vi kan lägga tusentals kronor på det. Vi borde verkligen åka. Största frågan är var.

Seoul är på många sätt ute ur räkningen. Dels för att biljetterna kommer ta slut på några sekunder, dels för att vi inte är redo. (Men framförallt för att vi förr eller senare kommer flytta dit i alla fall.) Men: Los Angeles eller Tokyo? Los Angeles där vi kan förhoppningsvis kan dölja vår vithet till viss del och skjuta exotismaspekter och dåliga samveten på framtiden? Eller Tokyo, staden vilken kanske innehar SMs överman i tävlingen obehagliga bolag Johnny’s Entertainment (vilkas behandling av sina unga manliga artister är allt annat än trevlig)? Tokyo som är idolkulturens mecka och betyder så mycket för konsten och det vackra i att dyrka unga fagra pojkar?

/e och j

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Exotism eller pojkband?

 1. sandra skriver:

  Läs min blogg för K-pop news!!

  Shinees album är nu uta on the market !
  och på youtube!!! 😀
  http://booxeen.blogg.se/2010/july/shinees-nya-album-out-now.html#comment

  SÅÅ JÄVLA BRA ÄR DEN!! *_*

 2. Pingback: Svek, Roxette och brasilianska fans | Dancing On Our Own

 3. Pingback: Uteblivna och närvarande fans | Dancing On Our Own

 4. Pingback: 2010 YG Family Concert | Dancing On Our Own

Kommentarer är stängda.