Ensamdans

Vårt bloggnamn är inspirerat av Robyns låt Dancing on my own men framförallt av det faktum att vi gillar ensamdans. Vi önskar att folk vågade dansa mer själva. I anslutning till bloggen har vi därför påbörjat ett projekt om ensamdans.

De flesta musikvideor på den sydkoreanska popscenen innehåller en koreografi vilka snabbt får efterföljare på nätet. Människor både spelar in handledningsvideor för att lära ut rörelserna och skapar covervideor där de försöker utföra danserna så proffsigt som möjligt. Fenomenet är vanligast i Sydkorea. Eftersom vår blogg utgår från Sverige tänker vi spela/samla in så många svenska covervideor som möjligt och sedan publicera dem på vår blogg och youtubekanal. Vår förhoppning är att ni tycker det låter fantastiskt och vill hjälpa oss att bidra med videor!

Covervideon: Minst 30 sekunder k-pop koreografi framförd på valfri plats i Sverige. Man behöver inte vara speciellt danskunnig. Enda kravet är att göra sitt bästa och dansa ENSAM. Välj valfri del ur en k-pop koreografi, det om känns roligast eller mest hanterbart. Platsen kan vara alltifrån hemma i lägenheten till mitt på Sergelstorg. Vi vill ha spridning på så många låtar som möjligt, vilket inte kommer att bli något problem då det finns hur många bra danser som helst. Vi hjälper gladeligen till med tips om koreografier. Kom bara med önskemål om typ av låt, svårighetsgrad och attityd/stil, vi vet allt! Är vi i närheten hjälper vi gärna till med att filma.

På vår youtubekanal http://www.youtube.com/user/DancingOnOurOwn har vi lagt till musikvideor, handledningsvideor, liveframträdanden och andra klipp som kan fungera som inspiration. Kanalen kommer att fyllas på med fler klipp hela tiden. Titta gärna på det här till att börja med:


Vi kommer att lägga ut våra videor inom en snar framtid och hoppas därefter kunna ha en löpande publicering av covervideor. Tveka inte att höra av er om ni har frågor! Vår mailadress är: dancingonourown@gmail.com

/j och e

Annons
Detta inlägg publicerades i Ensamdans. Bokmärk permalänken.