Hat

Vi konstaterade att jag (Elin) fått en till prenumerant på min youtube-kanal. Först blev jag glad då jag såg att det var en tjugoårig SHINee-besatt fangirl från Vietnam. Upptäckte dock ganska snabbt att personen verkar mindre trevlig då åtminstone hälften av personens övriga prenumerationer var på antiSNSD-kanaler. SNSD (Girls Generation) är en av SM Entertainments stora och populära tjejgrupper. Antis är, som vi nämnt tidigare, personer som går helhjärtat in för att hata idoler och lägger mycket tid på sitt hat genom grupper, videor och dylikt. Längst gick en antiDBSK som försökte förgifta gruppens ledare Yunho. Hon låtsades vara ett fan och gav bort en dryck  spetsad med super glue. Yunho, som i god tro drack ur flaskan, blev förgiftad och körd till akuten. Som tur var gick det bra men händelsen visar på hur starkt hatet mot idolerna kan vara.  Med flaskan kom ett brev där det stod:

”To, Jung Yunho You watch your mouth!! Ever since the debut you were so stuck up. You won’t last after a couple years… You would be forever seen as some teen idol not real singer. Do you know your limit? Only little kids like you!… I really want to kill you.”

Johanna kunde konstatera under arbetet med sin c-uppsats om olika reaktioner på Darin att hatet också fanns/finns i Sverige. ”När jag skrev uppsatsen 2005 var gruppen som  aktivt hatade Darin lika stark som gruppen som älskade honom. De bestod mestadels av killar i tonåren som gjorde videor, startade hemsidor och diskuterade Darin. Darin var i deras ögon det värsta som fanns. Vanligt förekommande ord var bög, fjolla och svartskalle. Ord som enligt dem var tecken på svaghet. ”

På k-popscenen har SNSD dragit till sig många antis. Vanligt förekommande ord är sluts, whores, useless, annoying och pedo-baits. Här är ett ”snällt” exempel på en antivideo. (Undertexten är naturligtvis inte den riktiga översättningen.)

/e och j

Annons
Detta inlägg publicerades i Oro och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.